Welkom Zuid-Frankrijk

Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk; Moeilijk te vinden; bijna onmogelijk weer te vertrekken!

Een vakantie of cursus in Zuid-Frankrijk die u bijblijft

Vakantie Zuid-Frankrijk bij Nederlanders is de slogan waarmee de Mas Blanc in 1992 haar poorten opende. Indien u rust,natuur,zon en een verrukkelijk uitzicht waardeert, zou het jammer zijn als u de Mas Blanc niet ontdekt.

Bent u op zoek naar vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk of beter nog een vakantiehuis met zwembad in de Provence of Cevennes, dan bent u bij ons aan het goede adres. Niet voor niets zet de onafhankelijke vakantie beoordeling site van Zoover de Mas Blanc in haar Franse top 10 lijst voor een geslaagde vakantie.

Eenmaal het besluit genomen bij ons ( Jolanda, Tein en Jan) een van onze vakantiehuizen te huren, is er ruimte voor gerechtvaardigde hoge verwachtingen en dus veel voorpret. Op het domein van de Mas Blanc kunt u een twee, een vier, en een zes persoons vakantieappartement huren. Ook is er een vrijstaand zes en acht persoons vakantiehuis te huur.


Autovakantie Zuid-Frankrijk

Ook al komen de meeste gasten met hun eigen auto, toch wordt er steeds meer gevlogen op Marseille, Montpellier of Nimes. Maar ook de TGV is een prima alternatief. Kijk bij de route beschrijving voor meer informatie

Ligging

Kent u de Provence en de Cevennen in Zuid-Frankrijk? Op de grens tussen deze twee prachtige gebieden, ligt ons 12e-eeuws landgoed. Hoog en stil in de heuvels boven de rivier de Cèze, waar bij elke stap de geur van tijm, lavendel en rozemarijn opwolkt. En met een uitzicht dat u niet zult vergeten. Hier uw vakantiehuis huren staat garant voor een vakantie waar u uitgerust en tevreden van thuiskomt.

Natuur reservaat

De Mas Blanc ligt in het natuurreservaat van de Gard en Cevennes, met 40 hectaren eigen bossen, bronnen en wandelpaden. Een bijzondere plek waar u, ver weg van alle drukte, snel tot rust zult komen. Om te wandelen of te fietsen, vertrekt u bij ons ( languedoc-Roussillon) rechtstreeks vanuit uw vakantiehuis of gite.

De Mas Blanc is een voormalig Benedictijner klooster De monniken bouwden in 1147 hun klooster op 300 meter hoogte. Exact de hoogte waar de luchtvochtigheid en zuiverheid ideaal  gebleken zijn voor de gezondheid van de mens.

Omliggende Steden in Zuid-Frankrijk

Vlakbij vindt u rustieke dorpen met hun plaatselijke markt en bezienswaardigheden. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand. Historische steden als Avignon, Uzes, Nimes en Montpellier zijn trekpleisters in Zuid-Frankrijk die zéker een bezoek waard zijn. U bereikt ze binnen een uur rijden. Maar ook het strand van de middellandse zee hoort bij een vakantie in Zuid-Frankrijk en is vaak de bestemming van een dagtrip van de Mas gasten.

Eigen bossen

De vakantiehuizen liggen op 40 hectaren eigen bos- en weidegrond. Rust, zwemmen (ons zwembad is in het voor en najaar verwarmd) en lekker eten zullen de ontspanning brengen die u zoekt. Tijdens de schoolvakanties is er op de Mas Blanc ook voor uw (klein)kinderen veel te beleven. De Mas Blanc werd door de onafhankelijke organisatie “Kidsproof” als extra kindvriendelijk geselecteerd!

Culinair genieten op zijn Frans

In de ruimte waar vroeger de zijderupsen werden gekweekt serveren wij nu 5 dagen per week een diner. ’s- Avonds (in het voor- en najaar rond de open haard en ’s- zomers onder de kastanjeboom) komen de gasten genieten van het diner dat onze kok die dag met zorg en liefde en met verse producten voor hen heeft bereid.  Lees voor u reserveert ook onze pagina Table d`Hôte

De reputatie, verrukkelijk en licht verteerbare maaltijden, die de Mas op dit gebied heeft, is aanleiding geweest voor uitgeverij Scepter om de Mas Blanc tot onderwerp te maken van het boek “Koken op een berg”. De ouderwetse hartelijke gastvrijheid, de prachtige natuur en het voortreffelijke eten, garanderen u een vakantie waar u met plezier aan terug zult denken. Overtuig uzelf door even op het Zoover gastenboek te klikken.

Heimwee naar de Mas Blanc

Bij ons een gite (een vakantieappartement of vakantiehuis) huren met zwembad, zorgt er vrijwel zeker voor dat u daarna met heimwee deze site opnieuw bekijkt. Ondanks haar 40 hectare is Le Mas Blanc een kleinschalige vakantiebestemming, die plaats biedt aan circa 30 gasten. Het voormalige klooster is fraai gerestaureerd en ingericht om u en de uwen te ontvangen.

Franse monniken kozen de locatie, Nederlandse idealisten restaureerden het pand met zorg en liefde en u geniet van het resultaat. Als u straks het bospad naar Le Mas Blanc oprijdt, staan wij klaar om u met een glaasje wijn te verwelkomen. Om in de stemming te komen is het wonderschone lied dat de video begeleid zeer geschikt!

Plaats een reactie

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.