FAQ en Route beschrijving

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen ovder de Mas Blanc
Is de Mas geschikt voor kinderen?

De praktijk is dat in de perioden van de schoolvakanties de Mas bezocht wordt door gezinnen met kinderen. In de overige maanden zijn er meestal weinig kinderen.  Welkom zijn ze zeker wel! De onafhankelijke organisatie “Kidsproof” neemt de Mas Blanc al jaren op in haar boek met de kindvriendelijkste vakantie adressen.

Mag onze hond mee?

Indien uw hond is opgevoed, het meubilair respecteert en in de directe omgeving van onze huizen en gites aan de korte lijn wordt gehouden is hij tegen een vergoeding van €4,- per dag welkom. Wel even van te voren overleggen.

Houdt uw kok rekening met diëten en vegetarische wensen?

Ja, met plezier.  U kunt  dit vooraf melden/mailen zodat er zaterdag bij aankomst reeds rekening mee gehouden kan worden.

Kun je goed wandelen en fietsen in de omgeving?

De Cevennen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Er zijn uitgezette wandel- en fietsroutes. (Wel goede fietsbenen meenemen!)

Verrast u ons achteraf nog met onvoorziene kosten?

Ons administratie kantoor in Nederland berekent u € 15 per boeking, manen of annuleren. Naast de huur, de schoonmaakkosten en de vergoeding voor lakens en handdoeken zijn er geen kosten.Helaas hebben de gezamenlijke cevenolse gemeenten besloten om een toeristen belasting in te voeren van €0,50 per persoon per  dag.

Hoe is het weer bij u?

Le Mas Blanc heeft in de achter ons liggende 15 jaar gemiddeld 320 dagen per jaar van de zon mogen genieten. Als zij schijnt is het steeds heerlijk weer. Ook in de maanden november tot mei. In de winter kunnen de nachten koud zijn, terwijl het overdag heel aangenaam is. De dagen dat het regent vallen gelukkig verspreid over het jaar, zodat de natuur aan haar trekken komt en de kans op een week slecht weer in alle perioden erg klein is.

Is er bij u internet ?

Ja er is WIFI in alle huizen. Indien u zelf uw laptop/tablet etc meeneemt, kunt u die gratis aansluiten op ons systeem.

Wij willen graag iets eerder aankomen. Kan dat?

Op de boekingsbevestiging en op onze internetsite schrijven we dat u niet vóór 16.00 uur kunt aankomen. Waarom is dit? Wij poetsen op zaterdag, de wisseldag, zeer serieus uw vakantieverblijf. We zijn daar tot ná 15.00 uur mee bezig. Daarna willen we ons douchen en omkleden om u om 16.00 uur fris en in een ontspannen sfeer een welkomstdrankje aan te bieden. Wij bewijzen onszelf, maar ook u geen goede dienst door deze werkwijze te veranderen.

Verwacht U dat we elke avond  komen dineren?

Onze Table d`hote is slechts vijf dagen per week geopend.  Bij de gasten die voor de Mas Blanc kiezen, gaan wij ervan uit dat ze met plezier deze 5 dagen komen dineren. Indien U in uw vakantie een vervente “zelf koker” bent, dan is de Mas Blanc in het hoogseizoen (laatste 3 weken juli en eerste 3 weken augustus) niet de juiste keuze. Welkom bent u wèl! U huurt dan een huis dat op enige afstand van het voormalige klooster gelegen is. Ook dan bent u natuurlijk onze gast en maakt u van alle voorzieningen gebruik.
De diners zijn van culinair hoog niveau tegen een relatief lage prijs (€ 19,95). De kinderen eten voor half geld. Mede aan de heerlijke diners dankt de Mas zijn reputatie.