Locatie van uw vakantiehuis

 

Vakantiehuis Provence / Cevennes

De locatie van vakantiehuis of vakantieappartement bevindt zich in de bijzondere natuur waar de Provence en zeker ook de Cevennen om bekend staan. Rust, zwemmen in ons verwarmde zwembad en lekker eten zullen de ontspanning brengen die u zoekt. Vakantiehuis Mas Blanc

De deur van je vakantiehuis uit zonder jas. Blote voeten in het gras. Zorgeloos vakantie ontbijt en zwoele avonden. Gekoelde drankjes en  zeer betaalbare culinaire hoogstandjes. Nieuwe avonturen en nieuwe vrienden. Slapen met de deuren van je vakantiehuis open en wakker worden op alweer een stralende dag.  Zo zien uw vakantie dagen er uit op de Mas Blanc in Zuid-Frankrijk.

Om het overzichtelijk te houden, geeft deze site u een indruk van de ligging, de sfeer en de kosten van een verblijf. De gedetailleerde informatie per vakantiehuis, vakantie appartement of Gites sturen wij u met plezier toe.

Wandelen en Fietsen in Zuid-Frankrijk

de ster van besteeg passert jaarlijks op enkele kilometers van uw vakantie huis

Komt u voor de rust, dan hoeft u de 40 hectaren bossen en weiden van de Mas Blanc niet te verlaten. Wilt u wandelen en /of fietsen, dan kan dat direct vanuit uw vakantie appartement. Bent u (meer) geïnteresseerd in de cultuur van de streek, dan komt u in Avignon Uzès, Nimes en Montpellier (het strand) ogen te kort. Vlakbij bevinden zich rustieke dorpen met hun plaatselijke markt en bezienswaardigheden. Ik noem Barjac; Montclus; Anduze ;Besseges ( Met de ster van Besseges opent het jaarlijkse wielen seizoen) en Saint Paul le jeune. Van de musea van zeer uit een lopende aard hebben wij folders en route beschrijvingen ter beschikking voor u.

We hebben een drone een filmpje laten maken waardoor u een prachtige indruk krijgt  van de locatie van uw vakantiehuis. Klik hier om mee te kijken en kies de bovenste video.

De grotten van Chauvet

Pas in 1994 werd door toeval deze, nu wereld beroemde, grot ontdekt. De grot is meer dan 30.000 jaar geleden gemaakt (in het stenen tijdperk) door de bewoners van deze streek. Er zijn honderden tekeningen gevonden van dieren waarvan het bestaan nog niet bekend een van de gevonden tekeningen was..

Alleen wetenschappers en eregasten mogen de echte grot, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, bezoeken. Maar de Franse autoriteiten hebben voor 55 miljoen euro een replica gebouwd die niet van de echte is te onderscheiden. Vanuit de locatie van uwpeintures-chevaux-grotte-chauvet-caverne-pont-arc-ardeche vakantiehuis op de Mas Blanc is deze grot binnen drie kwartier te bereiken.

Maar dit zijn niet de enige grotten die u kunt bezoeken. In de directe omgeving van de Mas Blanc zijn er nog 4 andere.