vakantiehuis voor 2 personen, de Bakkerij

Vakantiewoning voor 2 à 3 personen: de Bakkerij

De kloosters waren, zeker in de 12 eeuw geheel zelfvoorzienend. Dus was er in het hoofdgebouw ook een bakkerij. Omdat hij zich op de begane grond bevindt, liep er een enorme schoorsteen door het gehele gebouw tot aan het dak. De schoorsteen was zo gebouwd dat zowel de ernaast gelegen cel van de abt als de erboven gelegen refter er door verwarmd werden. In die brede schoorsteen, waarin wij uw keuken hebben gebouwd, werden ook de zelfgemaakte worsten gerookt.

In dit voormalige bakhuis gaat u van uw vakantie genieten. Door de ramen (met binnenluiken) die de boogvorm van het plafond volgen, heeft u een mooie kijk op de binnenplaats met haar vele potplanten en bloemen. Links de fraaie uitsparingen in de muur, waarin de “bakker monnik” zijn spullen opborg. Nu komen de keukenschalen er mooi in uit. Het keukenraampje laat de voormalige ingang naar de koepeloven zien.

Aan de muur ziet u nog de ring waarin de zware ovendeur scharnierde. De originele ovendeur is bewaard gebleven en staat tegen de muur buiten de Bakkerij. In de woonkamer en in de slaapkamer is centrale verwarming aanwezig. Dit maakt de Bakkerij in het voor en najaar een gewild appartement. In de hete zomermaanden is er een extra voordeel. De ruim een meter dikke slaapkamermuren zorgen voor een aangename constante temperatuur van 23 graden, terwijl het buiten flink warmer is. 

Het terras van de bakkerij ligt aan de oostkant van het gebouw op enkele meters van uw vakantie woning.

Beschikbaarheid

ZZMDWDV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beschikbaar
Bezet

Woonkamer

U betreedt de woonkamer van de Bakkerij via de binnenplaats. Het appartement kenmerkt zich door de kleine niveauverschillen; de dikke muren en het stoere gebogen plafond. Prominent aanwezig is de stevige houten eettafel met fraai bewerkte poten. De boerenstoelen eromheen en de lage kast met uitgezaagde hartjes, zorgen voor een ongedwongen sfeer.

BAKKERIJ woonkamer IMG_1705
bakkerij keuken img 1648

Keuken

Twee treden omhoog en u staat in de keuken met het hardstenen blad, waaronder zich een kast en koelkast bevinden.

Eigen terras

Op deze foto ziet u uw terras. In de morgenzon ontbijten en als het         `s middags te warm wordt, kiest u voor de schaduw van de vijgenboom.

terras
slaapkamer

Romantische Slaapkamer

 Wij kozen voor dit appartement om er  tijdens onze wittebroodsweken te slapen. Het tweepersoonsbed is door vier luie kloostertreden verbonden met de woonkamer en ligt hierdoor dan ook iets lager. Bij het zachte licht van het bedlampje is het heerlijk om u terug te trekken met een boek.

Meer fotos van de Bakkerij

Als ervaren Frankrijkgangers met vele ervaringen, goede én slechte, heeft de Mas Blanc na ons eerste bezoek dit jaar beslist ons hart gegrepen. Rust, natuur, een kilometers vrij uitzicht over het groene heuvellandschap, een lekker zwembad en een vriendelijke, professionele en gastvrije ontvangst en verzorging zonder onnodige toeters en bellen.
Daarbij per week 5 avonden een table d’hotes met een afwisselend, origineel en zeer smakelijk dagmenu met daarbij passende streekwijnen. Alles tegen een sympathieke prijs.

Wij sliepen in de bakkerij. Een ons als een warme jas passend appartement. De omgeving is fijn en het appartement overzichtelijk doch gezellig. Je kunt er reuze fijn samen genieten maar ook heerlijk alleen zijn. Het zwembad was een genot! Samen eten blijft een feestje met bekenden en de onbekenden. Een fijne plek om naar terug te keren. Een ‘zekerheidje’ voor succes, genieten, lachen en tot jezelf komen. Ik kom weer terug.

Als ruim 300 gasten deze vakantie met een royale 9 waarderen
dan.....

Prijzen 2019

9 sept 2018-11 mei 2019
7 sept 2019-9 mei 2020

295 per week
  • 3e persoon € 75

11 mei -
- 8 juni

395 per week
  • 3e persoon € 75

8 juni - 29 juni
24 aug - 7 sept

465 per week
  • 3e persoon € 95

29 juni -
- 24 augustus

495 per week
  • 3e persoon € 95

Bijkomende verplichte kosten:

€ 28 Eind Schoonmaak kosten (per verblijf), € 15 Administratiekosten (per verblijf), € 11 per week per persoon voor Bed- en keukenlinnengoed en handdoeken in de badkamer. Ze worden wekelijks gewassen, € 0,61 Toeristenbelasting per persoon per dag. Indien u alleen komt is er een eenpersoonstoeslag van € 125 per week.

Bijkomende optionele kosten:

Na overleg, €4 per dag voor uw huisdier.
Wij kunnen u van het station  Alès ophalen, tegen een vergoeding van € 45 per rit.: Half pension: (5 diners en 7 x ontbijt) € 169 per week. Kinderen € 113.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen