vakantiehuis voor 2 à 3 personen, de Priorij

Vakantiehuis voor 2 à 3 personen: de Priorij

Elk zich respecterend klooster beschikte over een Priorij. De Priorij stond los van het klooster. Hij werd gebouwd voor de Prior. De Prior was “de baas” over de abten van meerdere kloosters . Hij reisde rond en had in elk klooster zijn eigen woning. De Prior was de controlerende factor die met elke individuele monnik sprak. Die moest je dus te vriend houden! Hij kreeg de mooiste woning!

Daarom is het ook bij ons het mooiste huisje dat we hebben. En dat niet alleen vanwege het adembenemende uitzicht. Evenals de Mas Blanc wordt de Priorij “in de rug beschermd” door een van de met groenblijvende eiken begroeide heuvels van de Cevennen. Het ligt iets hoger dan de Mas Blanc. U bereikt uw vakantieverblijf via een eigen pad dat achter de parkeerplaats begint. Het wijst u de weg tot net onder de Priorij. Vanaf hier legt u de laatste paar meter te voet af. Met een bochtje omhoog bereikt u uw entrée. Daar is ook de plek waar uw kinderen een tentje kunnen opzetten.

In de ruime woonkamer (6×6 m), wordt uw aandacht direct getrokken naar de glazen wand. Bijna elke gast die hier binnen stapt laat een welgemeend WOW horen.  Hij loopt door de openslaande deuren het terras op en wordt stil van het uitzicht. Het panorama bestrijkt de horizon van noord-oost tot zuid. De variatie aan bomen, het lijnenspel, de dieptewerking van de heuvels , de verre bergen, en het constant veranderende licht maken dit tot een beleving die u zich zal blijven herinneren.

Er zijn twee comfortabele ligstoelen met bijgeleverde kussens. Het terras (6×3 m) is laag ommuurd. U kunt er heerlijk op zitten. Door het lage muurtje ( 50 cm) is de priorij niet geschikt voor (te) kleine kinderen.

 

Beschikbaarheid

ZZMDWDV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beschikbaar
Bezet

Woonkamer

Even terug naar binnen. De woonkamer is voorzien van een antieke eettafel met 4  stoelen met rieten zitting. Het klepkastje is handig om uw kleine spulletjes in op te bergen.  Een tweezits bank met wat kussens en bijzettafeltjes maken samen met de kachel het interieur compleet. Indien u met drie personen komt is hier voldoende ruimte om een derde bed bij te plaatsen.  

Kortom, hier is alles aanwezig om van een bijzondere vakantie te genieten.

zitkamer
keuken

Keuken

Achter in de woonkamer kijkt de keuken met ladekasten naar het terras en de privé tuin. De 5 pits-gaskookplaat met hangende afzuigkap nodigt uit tot kokkerellen op de dins- en vrijdagen wanneer ons restaurant gesloten is.

Badkamer

In de, met lichte mozaïek betegelde badkamer is een hoog raam geplaatst richting de privé tuin. Er is een wastafelmeubel, een toilet en een ruime douche.

_priorij badkamer2
slaapkamer

Slaapkamer

Direct tegenover de badkamer is de slaapkamer. Er is een tweepersoonsbed (160×200) waarvan het hoofdbord en de bedtafeltjes zijn bekleed met ardoise, een matte steensoort met vele donkere kleurschakeringen. In de plafondhoge kast met een hanggedeelte bewaart u  uw bagage. Ze is verscholen achter lange gordijnen, (zelf) gemaakt van antieke stoffen.

Uitzicht

Ook buiten het gastenseizoen blijft het uitzicht vanaf het terras verwonderen.

IMG_6596edit

Meer fotos van de Priorij

We hebben wederom een super fijne tijd gehad op Le Mas. We zijn met 2 kids geweest en ze hebben het allemaal erg naar hun zin gehad. We verbleven in de priorij. Deze ligt op het terrein en vanaf het terras heb je een super uitzicht. Het bevlogen team, onder deskundige leiding van Tein, zorgt dat je niets te kort komt. De kok is echt erg goed en gebruikt veelal lokale producten. Le Mas is een heerlijk oord! Ik raad het iedereen aan.

Een locatie uit duizend en één nacht met een hartverwarmende gastvrijheid. Met werkelijk betoverende uitzichten en helemaal vrij! Je hoort alleen de vogels, de wind, de krekels. Voor mensen die houden van natuur, puur, avontuur, verwondering en schoonheid. Wég van de hectiek!

Je hoeft trouwens niet weg, ik zou zelfs zeggen, juist niet. Je kunt overal wel een fijn plekje vinden onder een (vijgen)boom of rondom prachtige olijfbomen van 1500 jaar oud of bij het zwembad. Of je loopt er zo de 40 hectare bossen in voor een heerlijke wandeling.

 

Als ruim 300 gasten deze vakantie met een royale 9 waarderen
dan.....

Prijzen 2019

9 sept 2018-11 mei 2019
7 sept 2019-9 mei 2020

395 per week
  • Extra persoon € 75

11 mei -
- 8 juni

495 per week
  • Extra persoon € 75

8 juni - 29 juni
24 aug - 7 sept

565 per week
  • Extra persoon € 95

29 juni -
- 24 augustus

595 per week
  • Extra persoon € 95

Bijkomende verplichte kosten:

€ 38 Eind Schoonmaak kosten (per verblijf), € 15 Administratiekosten (per verblijf), € 11 per week per persoon voor Bed- en keukenlinnengoed en handdoeken in de badkamer. Ze worden wekelijks gewassen, € 0,61 Toeristenbelasting per persoon per dag.

Bijkomende optionele kosten:

Na overleg, €4 per dag voor uw huisdier.
Wij kunnen u van het station in Alès ophalen tegen een vergoeding van € 45 per rit. Half Pension (5 diners en 7 x ontbijt)  € 169 per week. Kinderen € 113.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen