vakantiehuis voor 2 à 3 personen, de Kapel

Vakantiestudio voor 2 à 3 personen: de Kapel

De Kapel bevindt zich in het hart van het voormalige Benedictijner klooster. Via de binnenplaats en enkele treden van de brede kloostertrap stapt u uw appartement binnen.

Met twee grote ramen waar de ochtendzon u wekt  en de glazen deur naar uw eigen buitenterras is dit ons lichtste verblijf. De eeuwenoude vloer met zijn tegels in de kleuren steenrood, oker en gebroken wit valt meteen op. Rechts heeft u de badkamer met wastafel, toilet en douche.
Er tegenover, achter de louvredeurtjes, is ruimte om uw kleren te hangen en/of te leggen. De ludieke kapstok is van hout en takjes gemaakt uit ons eigen bos. Loopt u door, dan heeft u rechts het eenvoudige keukenblok met marmeren aanrecht blad. U vindt er alle ‘gereedschap’ om uw ontbijt en lunch te bereiden. Maar ook voor het diner, op de dinsdag en vrijdag als ons restaurant gesloten is, is er voldoende aanwezig.

Links ziet u het slaap- en eetgedeelte van de studio: het tweepersoonsbed  meet 160x200cm. Tussen de steenrode eettafel met 4 stoelen en, het rotan zitje, bevindt zich de deur naar uw eigen terras. Stap naar buiten en kijk (net als vader Abt destijds) van het westen naar het oosten over de 40 hectaren landerijen van de Mas Blanc en de daarachter liggende heuvels van het nationale park van de Cevennen. In de verte ziet u de contouren van de Mont Ventoux. In dit appartement is er ruim voldoende plaats om een derde bed bij te plaatsen. Vaak wordt dit appartement gekozen samen met de direct ernaast gelegen Blauwe Kamer. Er is dan ruimte voor 4 tot 5 personen.

Beschikbaarheid

ZZMDWDV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beschikbaar
Bezet

Veel licht door de grote ramen

Kloosterbankje met bergruimte onder de zitting

kerkbankje
slaapkamer

Ook `s nachts is het vakantie

U kunt kiezen tussen 2 eenpersoonsbedden van 90 cm x 200 cm en een 2 persoonsbed van 180 cm x 200 cm

Badkamer

In de badkamer vindt u een douche, een toilet en een wastafel.

wastafel
reynaut2

Uitzicht vanaf het terras

Deze plek nodigt uit tot diep ademen, luieren, een hapje eten, een glaasje enzovoort.

Meer fotos van de Kapel

We bezochten eind september met enkele vrienden de Mas Blanc voor een wandelvakantie. Onze vrienden waren er al eerder geweest en hun mooie verhalen hadden ons verleid dit jaar mee te gaan. Je komt aan en je wordt stil van wat je ziet en zeker ook voelt. Het is een prachtige stek vol verrassingen. Het was stralend weer en we werden buiten in de zon met een drankje verwelkomt. Plezierig en ontspannen sfeertje. De ligging blijft elke dag verbazen. De herfst begon de blaadjes te kleuren en de zon ( elke dag opnieuw) maakte daar een soort natuurlijke lichtshow van

Ons appartement in de Mas Blanc is de voormalige Kapel. Het heeft een adembenemend uitzicht. Dit oude klooster is tegelijk schitterend verbouwd tot modern vakantieadres en heeft toch de ouderwets landelijke sfeer behouden. Het zwembad is gevuld met verwarmd bronwater (!) en kijkt over de vallei uit. De gastheren hebben ons het prima naar de zin gemaakt. De streek Cevennen is een ruig stuk van Zuid-Frankrijk. We hebben prachtige stadjes bezocht. We kijken terug op een bijzondere vakantie. De stilte was overweldigend. En de sterren waren ‘s-nachts ontelbaar.

Als ruim 400 gasten deze vakantie met een royale 9 waarderen
dan.....

Prijzen 2024

27 april - 11 mei
14 september - 28 september

395 per week
  • 3e persoon € 95

20 juli -
17 augustus

595 per week
  • 3e persoon € 125

Bijkomende verplichte kosten:

€ 28 Eind Schoonmaak kosten (per verblijf), € 15 Administratiekosten (per verblijf), € 11 per week per persoon voor Bed- en keukenlinnengoed en handdoeken in de badkamer. Ze worden wekelijks gewassen, € 0,75 Toeristenbelasting per persoon per dag. Komt u alleen, dan is er een een persoonstoeslag van € 125 per week.

Bijkomende optionele kosten:

Na overleg, €4 per dag voor uw huisdier.
Wij kunnen u van het station Alès ophalen tegen een vergoeding van € 55 per rit. Half pension (5 diners en 7 x ontbijt) kost € 210 per week. Voor kinderen is het € 125.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.