Betty Edwards leert u tekenen

Betty Edwards leert u zo tekenen Avignon palais du papes

 

Tekenen als Betty Edwards.

Leren kijken met ‘de ogen van de kunstenaar; een unieke tekentraining

Kunstenaars (en in U zit er ook een) kijken op een andere manier naar de werkelijkheid.

Nu is het niet steeds eenvoudig zelf uit te vinden hoe dat ‘anders’ er uitziet? Betty Edwards leert u tekenen met uw rechter hersenhelft.  Het bijzondere van de door haar ontwikkelende methode is dat iedereen naar “waarneming” kan leren tekenen. Niemand uitgezonderd!

Betty Edwards en de Rechter hersenhelft

Nadat u geleerd heeft over te schakelen op de zienswijze van uw rechter hersenhelft, zult u zich verbazen over uw (verborgen) tekentalent. Òf, als u al een ervaren tekenaar bent, over de nieuwe kracht die uw werk gaat uitstralen.  tt

De “Betty Edwards leert u tekenen” week op de Mas Blanc in Zuid Frankrijk is één groot avontuur. Elke dag, met elke oefening die u doet, zult u nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Wat u niet met uw ogen of uw fantasie kunt zien, kunt u niet tekenen; niet schilderen en niet beeldhouwen. Zo blijkt het tekenen de basis van veel kunstzinnige uitingen. Nee, beter gezegd: het “kunnen waarnemen” is die noodzakelijke basis.
Door een aantal oefeningen, zullen we de bemoeienissen van de linker hersenhelft uit het tekenproces halen. Ieders rechter hersenhelft staat te trappelen om dit waarnemen over te nemen….…en zie : plots ontstaat er een groter vermogen tot kunstuitingen op velerlei gebied.

Tekenvaardigheid volgt vanzelf met de Betty Edwards cursus

Wat u eenmaal geleerd heeft vergeet u niet zo snel meer. U kunt het zien als het aanleren van een tekenvaardigheid: de vaardigheid van het waarnemen. In u vindt er ( dankzij deze Betty Edwards cursus) een veranderingsproces plaats, waardoor het eenvoudiger wordt om uw eigen weg verder te ontwikkelen.

U kunt datgene wat geleerd is, verder verdiepen. Het wordt u duidelijk, welke richting of onderwerp het beste bij u past. Deze workshop kan de basis vormen voor een toekomstige creatieve ontdekkingsreis.
Er is geen tekenervaring vereist om mee te doen. Rob vraagt u aan het begin van de cursus enkele dingen te tekenen en ook naar afloop. Het verschil is steeds weer héél erg groot. images

Rob Elzinga  leert u te kijken met de ogen van de kunstenaar.

Rob Elzinga (1953) studeerde in 1976 af aan de Kunstacademie in Arnhem. Sinds die tijd, is hij (bijna) onafgebroken actief geweest als cursusdocent en kunstenaar. Al in 1989 specialiseert hij zich in cursussen en workshops onder de noemer: “Iedereen kan leren tekenen!”, waarin gebruik gemaakt wordt van de succesvolle methodiek van Betty Edwards.

Vanaf 1992 woont en werkt Rob Elzinga in Groningen. In 2000 gaat hij zich ook richten op zijn eigen vrije werk: het schilderen van stillevens, portretten, landschappen en stadsgezichten. Gezien zijn veelzijdigheid als kunstenaar en zijn ruim 20 jarige ervaring in het doceren van de ” Betty Edwards” methode, heeft de Mas Blanc hem verzocht om jaarlijks gedurende een week zijn kennis met de gasten te komen delen en doceren.

Wilt u meer weten over Rob en zijn werk kunt u kijken op:
http://www.robelzinga.nl

 

Algemeen:
De cursus wordt gehouden van 1 tot 8 September 2018

De kosten voor de cursus bedragen Euro 195 per week, inclusief de cursus materialen.

Om de verblijfskosten op de Mas Blanc te kennen kijkt u onder prijzen

Contact