Schrijven is genieten

piekerstand

Schrijven in Zuid Frankrijk 

Inspiratie vind je overal, in je eigen straat, op je keukentafel of onder je bed, maar hoe je het ook draait of keert… schrijven in Zuid Frankrijk op een beschaduwd terras, onder een notelaar of aan de rand van een kikkervijver is stukken leuker dan thuis aan je bureautje. Zon, geïnspireerde medeschrijvers, de muze op de bodem van een fles landwijn… je zou voor minder naar het Zuiden vertrekken!

Schrijven Op de Mas Blanc. Met Individuele Begeleiding

Op het terrein van Le Mas Blanc wortelen de verhalen in de muren, en ze rijpen aan de bomen. Schrijven is altijd al een verrukkelijke bezigheid, maar daar – met op de achtergrond bijengezoem en vlindergefladder – wordt het een puur genot.

Zin in een weekje ongestoord schrijven op een adembenemende plek? Dan gaan wij elkaar zeker ontmoeten! Ingrid staat borg voor een professionele individuele begeleiding
Data:van 24 juni tot 1 juli 2017

Schrijven met een schitterend uitzicht

Mas Blanc  is een gerestaureerd Benedictijnerklooster uit de twaalfde eeuw, randje Provence – Cevennes. Onze werkplek ligt boven op een heuvel en biedt een schitterend uitzicht op de wijde omgeving.g1

Wat?

Een schrijfweek is niet hetzelfde als een schrijfcursus. Boek je een cursus, dan krijg je les. Boek je een schrijfweek, dan krijg je begeleiding, zowel individueel als samen in groep.
Wie mee wil naar Le Mas Blanc moet dus schrijfkriebels hebben en zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zowel beginners als gevorderden mogen deelnemen. De enige voorwaarde is dat je graag schrijft en bereid bent je schrijfsels te delen. Vastgelopen halverwege je eerste verhaal? Verdwaald in de vertelperspectieven? Vroegtijdig je personage om zeep geholpen? Geblokkeerde fantasie? propjes

Of groeit er in je hoofd al jarenlang een roman die vorm moet krijgen?
Geen probleem! Je krijgt technisch, praktisch en inhoudelijk advies op maat. Wil je uittesten of je verhalen en je columns een publiek kunnen bekoren? Snak je naar feedback?
Prima! We gooien je teksten in de groep, en gaan vervolgens individueel aan de slag met de verzamelde commentaren.

Hoe?

Na het ontbijt plannen we samen het verloop van de dag. Voor of na het avondeten (het precieze moment wordt bepaald door ieders wensen) houden we een uitwisselingsronde. Voorlezen, feedback geven en krijgen, desgewenst theorie bijspijkeren.
Tussen deze twee sessies door heb je urenlang schrijftijd.snelle vingers

Ik ben en blijf stand by voor individuele begeleiding.

Wil je ontspannen of er even tussenuit. Ook dat kan. Le Mas Blanc beschikt over een groot zwembad, en ligt aan de rand van een natuurreservaat met mooie wandelroutes. Het dichtstbijzijnde dorpje met markt en winkelmogelijkheden is St.-Ambroix. Ben je met de wagen, dan kan je de ruimere omgeving verkennen: Uzès (50 km), Nîmes (60 km), de prehistorische site van Orgnac (25 km).

lous4

 

Goed om weten

Ik ben een prozaïst, géén dichter, géén theaterschrijver. Voor het begeleiden van poëzie en theaterteksten moet je dus niet bij mij zijn. Stel je verwachtingen hoog, maar houd ze realistisch. Schrijven is een werk van lange adem. Verwacht geen afgewerkte roman binnen het tijdsbestek van één week. Lees er onderstaande stukjes interview (met literaire grootheden) maar eens op na!

Mensen vragen me soms waarom het zo lang duurt voor ik een roman af heb. Een hoop werk gaat in het beslissen of ik in de tegenwoordige of de verleden tijd zal schrijven. Ik maak versies van de twee mogelijkheden en vergelijk het effect.Dan moet het besluit over het vertelstandpunt nog vallen. Wat de lezer nooit te zien krijgt, zijn de manuscripten waarvoor ik nooit de juiste vorm heb kunnen vinden (Anne Provoost) Slechts één roman heb ik ooit in tien maanden afgewerkt. Alle andere boeken waren moeilijke bevallingen (Jess Walter) Aan ‘De tuinen van Bomarzo’ heb ik twaalf jaar gewerkt. Aan ‘Een nieuwer testament’ zeven jaar. Aan ‘Mevrouw Bentinck’ ruim twee jaar (Hella Haase)veer

Voorkennis: Eigen talent of basisopleiding
Begeleiding: Ingrid Verhelst
Data: van 24 juni tot 1 juli 2017
Plaats: Molières sur Cèze (Zuid-Frankrijk)
Basisprijs: € 630

Voor prijzen, autodelen en praktische inlichtingen: 

http://www.ingridverhelst.be/schrijfschool/Buitenland-accommodatie-prijzen-praktisch.html

Voor sfeerbeelden:

http://www.ingridverhelst.be/nieuws/120-Schrijfweken-in-Zuid-Frankrijk—fotoreportage.html

Meer info   schrijfschoolgent@gmail.com.