Schilderen in Zuid-Frankrijk

schilderen in de schaduw van een 100 jarige olijfboomm

                                 Schilderen en tekenen in Zuid-Frankrijk

Sinds 1992 heeft de prachtige ligging van de Mas Blanc (hoog en stil in de heuvels van de Cevennes) gasten uitgenodigd tot het volgen van cursussen tekenen en schilderen in Zuid-Frankrijk. De professionele talenten en ervaring van de docenten zorgen ervoor dat de deelnemers merken dat ze belangrijke vorderingen maken. Dat blijkt ook tijdens de vernissage aan het eind van de week, als het werk van de cursisten wordt tentoongesteld. Omdat wij veel persoonlijke aandacht aan elke cursist willen geven, is het aantal deelnemers beperkt.

Schildervakantie in Zuid-Frankrijk

Van 01 tot 08 september 2018 geeft Wim Schot de schilder -en tekencursus

De natuur als atelier

Cursus schilderen naar aanleiding van het landschap.  Mas Blanc Rev slider template_0060_mas blanc gebouw en flora 25Het landschap is al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars en in deze cursus gaan we volop met dit thema aan de slag. Het heuvelachtig gebied rondom het 12de-eeuwse klooster de Mas Blanc is het uitgangspunt van De Natuur als atelier. Het weidse uitzicht, de rust en het aangename klimaat maken het een perfecte locatie om buiten te schilderen en te tekenen! Door middel van opdrachten met aspecten van het schilderen, zoals diepte en kleurwerking, leer je anders naar het landschap kijken. We bespreken tussendoor regelmatig samen het gemaakte werk. In de middag kun je de opdrachten toepassen in je eigen werk.

Wim geeft duidelijk en stapsgewijs les, maar zijn manier van lesgeven stimuleert ook om je eigen onderwerp en stijl te vinden. Hij probeert je wel tot nieuwe uitdagingen te verleiden!  Ervaring is mooi, maar zeker niet vereist.
Het prachtige voormalige klooster en de bergen en heuvels in de omgeving zijn vooral het onderwerp van de opdrachten, maar ook zal aandacht worden besteed aan stilleven.
De opdrachten worden gegeven in de ochtend, u kunt hier zelf de rest van de dag aan verder werken. De volgende dag worden de resultaten besproken.
s’ Avonds genieten we samen van de heerlijke diners in de Mas Blanc.
samen schilderen in Zuid-Frankrijk onder de christus dorn

Wim Schot maakt tekeningen en schilderijen. Het landschap is een belangrijk thema in zijn eigen werk. Hij is medewerker Educatie van Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam en docent schilderen en tekenen in het Kunstenhuis in Zeist. Hij geeft al sinds 10 jaar met veel plezier de cursus op de Mas Blanc.
5 dagen, dinsdag vrij.
Lestijden:  
s`Ochtends van 10 tot 12
 uur en s`Middags van 14 tot 15 .30 uur.
U komt aan en vertrekt op zaterdag. De cursus begint op zondag.
U zult versteld staan wat u deze week opsteekt van uw hobby

 

.Van 9 tot 16 Juni 2018  is de  lente schilder cursus, met ook dit jaar Eva Lensink als Docent. Voor meer informatie over deze Schildervakantie:  ” Schilderen in Frankrijk”  klikt u op deze link. schilderen in Frankrijk  van Eva Lensink

eva Lensink is docente van de cursus schilderen in Zuid-Frankrijk

 

 

 

 

 

Data en Kosten.

Van 1 tot 8 september 2018 is de cursus van Wim Schot.

De kosten van de  september cursus: zijn € 195 per persoon per week.

Van 9 tot 16 Juni 2018 is de  lente cursus van Eva Lensink

De kosten zijn 215 euro per persoon per week inclusief reader.

Deze bedragen zijn exclusief materiaal, verblijf, eten en drinken. Voor prijzen van het verblijf kijk onder prijzen in het menu.

Mocht u een dag, of een gedeelte van een dag, liever wat langer aan het zwembad blijven liggen is dit uiteraard geen probleem. U heeft alle vrijheid om aan de lessen en/ of excursies mee te doen.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd? Bel dan naar 020-6247351 of laat het ons weten via de mail onder toevoeging van uw telefoonnummer zodat wij uw vragen eventueel telefonisch kunnen beantwoorden.