Op weg naar je boek

dagboek en pen gaan samen

Dagboek Schrijfvakantie Zuid-Frankrijk

Je dacht altijd dat je thuis moest zijn om in alle rust te kunnen schrijven aan jouw verhaal of aan een top dagboek. Deze schrijfvakantie leert ons al jaren dat het ook zeer goed anders kan. Een Schrijfvakantie in Zuid-Frankrijk brengt de juiste inspiratie en daarmee net datgene dat tot gerechtvaardigde trots aanleiding zal zijn.

DAGBOEK ALS KOMPAS

In ieder van ons zit een verhaal, dat wacht om verteld te worden. Hoelang moet jouw verhaal nog wachten? Of leeft je Dagboek al vele jaren? Soms staat jouw verhaal te springen, dringt het zich aan je op en kun je het helder voor je zien. Soms is het enkel een vaag idee, een zacht verlangen. Ga op zoek naar het verhaal dat in jou schuilt. Laat Henny Fortuin je helpen vorm te geven aan jouw verhaal.

Schrijf je nu in voor de schrijfvakantie op de Mas Blanc:
Grijp je kans en gun jezelf deze week in een prachtige omgeving.
Dus wacht niet langer en ga naar: www.hoeschrijfjeeenboek.nl 

Inzicht en plezier door je dagboek

Tijdens deze week krijg je tips en trucs en technieken om meer uit je dagboek te halen. Je leert en ervaart hoe je schrijvenderwijs meer inzicht en plezier krijgt in wie je werkelijk bent en hoe je je dagboek als kompas op je levenspad kunt gebruiken.

Het is niet de bedoeling dat we diep in het verleden gaan zitten graven op zoek naar problemen, maar we gaan ze ook niet uit de weg.
Het wordt een workshop waarin je nieuwe schrijftechnieken leert, nieuwe inzichten krijgt en vooral ook een workshop waarin je geniet van het schrijven, van je zelf en je dagboek.

Schrijfvakantie

Schrijven is leuk maar vakantie vieren ook. We verblijven niet voor niets op le Mas Blanc in de Languedoc Rousillon.

Het workshopgedeelte wordt ’s morgens gegeven met aan het eind van de middag een korte nabespreking, zodat we genoeg tijd hebben om te genieten van de prachtige omgeving, de zon, het zwembad, het eten, elkaars gezelschap of alleen maar lekker lui helemaal niks doen.

Henny Fortuin

Henny Fortuin

De workshop DAGBOEK ALS KOMPAS wordt gegeven door Henny Fortuin.
Zij is psychologe, gespecialiseerd in de relatie tussen onderwijs en leerprocessen.
Na haar psychologiestudie heeft zij verschillende opleidingen psychotherapie gevolgd en heeft zij een eigen praktijk als psychotherapeute, met als specialisatie traumaverwerking.
Sinds 1990 heeft zij 9 boeken gepubliceerd en werkt zij ook als schrijfcoach.
Meer informatie kun je vinden op haar website:www.hoeschrijfjeeenboek.nl

Op dit moment woont zij in het midden van Frankrijk. Zij ontwikkelt  steeds weer nieuwe cursussen, gebaseerd op deze drie componenten: onderwijs, therapie en schrijven.
Haar cursussen en workshops zijn meestal alleen online te volgen, dus grijp je kans en schrijf je in voor deze workshop, waarin je zelf kunt ervaren hoe inspirerend en gedreven Henny Fortuin te werk gaat.

Laat je betoveren door haar enthousiasme en bijzonder schrijftechnieken.

Programma:

Dag 1: Zondag: Van doel naar droom

Tijdens dit onderdeel krijg je meer inzicht in de dingen die voor jou van wezenlijk belang zijn. We gaan verder dan het formuleren van doelen, omdat doelen maar al te makkelijk in demotiverende to do lijstjes ontaarden. In plaats daar van leer je meer duidelijkheid te krijgen over je wensen en dromen. En hoe je droom vorm te geven.

Dat lukt je natuurlijk niet in een paar uur, maar je bent op de goede weg en we maken een snelle start. Daarnaast krijg je voldoende handvatten om thuis met je dagboek mee verder te kunnen gaan.

Dag 2: Maandag: Blokkades als hulptroepen

Helaas gaat de weg naar je droom nooit alleen maar over rozen. Je zult blokkades op je weg vinden. Vandaag ga je op zoek naar de schat, die onder die blokkade verborgen zit.

Dag 3: Dinsdag: Licht op je schaduw

Ergens ver weg in de kelder van ons bewustzijn hebben we de delen van onszelf verstopt die we liever niet zien, die we liever vergeten en ontkennen. Helaas, daar ver in het donker ontwikkelen die delen zich tot een zevenkoppig monster dat ons saboteert en op belangrijke momenten in ons leven de kop opsteekt.

Wat te doen als je met je schaduw geconfronteerd wordt? Hoe maak je van dit afschuwelijk monster een bondgenoot?

In het zonnige zuiden zal het je geen moeite kosten je donkere kanten te verlichten. En zo toegang te krijgen tot de kracht ervan.

Dag 4: Woensdag: vakantie

We zitten op een prachtige plek in zuid Frankrijk en gaan ook genieten en vakantie vieren. Dat doen we iedere middag, want de groepsbijeenkomsten zijn alleen ’s morgens, maar vandaag nemen we echt een hele dag vakantie en heb je alle tijd voor jezelf.

Dag 5: Donderdag: Laat ballast los

Alles goed en aardig en het is fantastisch als we weten welke kant we op willen, maar wat als we allerlei oude ballast met ons meezeulen? Dan komen we nog geen stap verder. Dus vandaag wordt een dagje loslaten. Dat klinkt heel therapeutisch en dat is het ook, maar we doen het op een vriendelijke speelse manier. Schrijvend, zoals we deze week alles doen en op zijn Frans: doucement (wat letterlijk ‘zacht’ betekent: rustig aan).

Dag 6: Vrijdag: Speel de hoofdrol

We sluiten deze week af met een heerlijke techniek: speel de hoofdrol. Want als we heel eerlijk zijn moeten we bekennen dat we zelfs in ons eigen leven, in ons verhaal, lang niet altijd de hoofdrol spelen. Onze opvoeding, onze kinderen, ons werk, echtgenoten, verwachtingen, alles gaat voor en wij komen op de tweede, derde of nog lagere plaats.

Nu wil ik geen egoïsme als levensdoel promoten, maar in je eentje in je dagboek, als je heel eerlijk bent, mag je daar helemaal jezelf zijn? Kun je nog wel jezelf zijn of heb je dat ondertussen afgeleerd?hhenny Fortuin

Ga mee op ontdekkingtocht en geniet van de hoofdrol.

Een achtdaagse schrijfvakantie in zuid Frankrijk
Van 20 mei 2016 tot 27 mei 2017
Kosten zesdaagse workshop: € 250,-
Verblijf: vanaf € 179 per week, Klik hier voor de verblijfskosten