Bridgen in Zuid-Frankrijk

 

Bridgen in Frankrijk

Wilt u  bridgen op een unieke, bijna sprookjesachtige locatie in Zuid Frankrijk? Een bridgevakantie op een plek die rust uitstraalt, waar lekker eten en goed gezelschap belangrijk zijn?  En waar de zuid franse sfeer u omringt? Dan is deze bridgeweek op le Mas Blanc beslist voor u bestemd. Bridgen in een voormalig klooster in Frankrijk met wijds uitzicht over de heuvels van de Cevennen is een mooie ervaring.

 

Bridgevakantie

De begeleiding van een vijftal bridgedrives is in handen van  Arthur Nijst. Zijn insteek van het spel is kordaat en ontspannen. Arthur is  11 jaar wedstrijdleider en was meerdere jaren competitie leider van het district Noord en Midden Limburg. Een ieder die de grondbeginselen van het bridge beheerst en /of zichzelf het predikaat “beginner” of “gevorderde” bridger geeft, krijgt kans om elkaar te ontmoeten in de gezellige sfeer van le Mas Blanc. Voor het winnende paar is er dagelijks een prijsje, voor de “verliezer” een aanmoediging! Het paar dat aan het einde van de week de hoogste score behaalt, wacht een cadeau afkomstig uit de streek.
Naast het bridgen is er ook gelegenheid voor veel activiteiten in de omgeving.

U kunt golfen op de verschillende banen in de omgeving met 9 en 18 holes, of tennissen onder aan de berg. Wandelingen starten vanaf le Mas Blanc. Ze gaan o.a. langs eigen bronnen naar een kapelletje uit de 16e eeuw met een prachtig uitzicht over de Cevennen. Op een steenworp afstand liggen de Ardèche en de Provence met hun vele mogelijkheden. Waar u ook wandelt, de omgeving zal gevuld zijn met prachtige, frisse voorjaarskleuren. Ook het bezoek aan steden als Avignon, Nîmes en Montpellier is zeer de moeite waard en zorgt zo voor een leuke afwisseling naast het bridgen. Of u blijft gewoon lekker op de Mas en geniet van het zonnetje of een goed boek.
Terwijl de openhaard brandt verzorgt le Mas Blanc voor u  op vijf avonden een voortreffelijk 3-gangen diner. De twee andere avonden kookt uw zelf of gezamenlijk met de andere bridgers. Ontbijt en lunch kunt u zelf verzorgen in uw appartement. De bakker bezorgt elke morgen vers brood en croissants.

 

Om u alvast een indruk van de bridgeweek te geven:

  • Zaterdag: 20.00 – 22.30 uur diner van de Mas
  • Zondag/maandag/woensdag/donderdag:

–   Vrije tijd

–   Bridgedrive 16.00 – 18.20 uur met een warm hapje
–   19.00 – 21.00 uur diner van de Mas
–   Vervolg bridgedrive 21.20 – 22.30 uur

  • Dinsdag:

–   Vrije dag

–   ’s avonds verzorgt u zelf uw diner

  • Vrijdag:

–   Bridgedrive: in overleg wordt het tijdstip vastgesteld

–   ’s avonds verzorgt u zelf uw diner (of gezamenlijk met andere bridgers)

 

           Datum 6/5 tot 13/5 2017
           Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 32
           Kosten 5 bridgedrives: € 60,- p.p.

           Kosten verblijf, diners en overige kosten: zie hier voor prijzen le Mas Blanc