Workshops, cursussen en agenda

Cursussen en Workshops in Zuid Frankrijk

Voor gedetailleerde cursus informatie klikt u hieronder in de agenda op de onderstreepte cursussen.

Begindatum Eind datum Cursus
Het hele seizoen Franse Les op individuele basis of samen in Sept.
Het hele seizoen Wandelen, alleen of begeleid
14 april 21 april 2019 Een vakantieweek waarin absolute rust wordt gegarandeerd
4 mei 11 mei 2019 Combinatie cursus.
4 mei 11 mei 2019 Yoga past bij u.
o8 juni 15 juni  2019 Zingen maakt ook u blij
9 Juni 16 juni 2019 Schilderen met Eva
30 juni 07 Juli 2019 Begeleid Verhalen Schrijven.
1 september 8 sept. 2019 Tekenen volgens de Betty Edwards Methode.
31 augustus 7 sept. 2019 Schildercursus. Kleuren van het Zuiden.
15 september 22 sept.2019 Droom werelden creëren
22 september 29 sept.2019 .Natuur en landschap fotografie voor beginners.
5 oktober 12 okt. 2019 Kookcursus, wijnproefavond.
12 oktober 19 okt. 2019 Kookcursus, met Slagerswerk als extra.
21 september 28 sept. 2019
Combinatie cursus en Wandelweek

Een creatieve vakantie in Zuid Frankrijk die u bijblijft.

De Mas Blanc organiseert  creatieve vakanties (cursussen en workshops) in het ongerepte Natuurreservaat “de Cevennes” in Zuid Frankrijk. Ze heeft 40 hectaren eigen bossen en weiden met heldere bronnen en wandelpaden. Een bijzondere plek waar u, ver weg van alle drukte, uw creativiteit kunt ontwikkelen, en zelf tot rust zult komen.

Een creatieve vakantie in Zuid Frankrijk vol rust en stilte vieren op de grens van de Provence en Cevennen? In een vakantiehuis of appartement met zwembad van de Mas Blanc beleeft u een creatieve vakantie zoals u zich die wenst.

De vakantiehuizen die u kunt huren liggen in de bosrijke en heuvelachtige natuur waar de Provence en het Nationale Park “Les Cevennes” bekend om staan.
Rust, zwemmen (ons zwembad is chloorvrij en verwarmd) en lekker eten, zullen uw Zuid Franse vakantie gevoel versterken.

Cursussen en Workshops in Frankrijk

Als je al 25 jaar succesvol creatieve vakanties en cursussen en workshops  in Frankrijk organiseert, is dat een garantie voor de cursist dat zij of hij het goede adres gevonden en gekozen heeft. Nu ligt het succes van de Mas Blanc in Zuid-Frankrijk niet alleen aan ons. Dat we bijna 10 jaar investeerden in het met zorg en liefde restaureren van het voormalige benedictijner klooster, was zeker belangrijk. Toch staat het vast, dat de grote kracht voortkomt uit het gebouw en de ligging van de Mas Blanc zelf. Die overweldigend mooie locatie hebben we te danken aan de monniken, die hem in 1147 na Christus ontdekten. Maar belangrijk zijn ook onze leraressen en leraren. Ze beheersen niet alleen hun vak, maar zijn ook gekozen vanwege hun talent om u een boeiende en ontspannen leer-vakantie in Frankrijk te bieden. Als kroon op dat geheel, zorgt onze kok er voor dat u ook op culinair gebied  enthousiast zult raken.

Wat is onze bijdrage dan nog ??

Vanaf de start in 1994 is het ons gelukt om de hoge kwaliteit die de Mas Blanc biedt voor haar cursussen en vakanties in Zuid Frankrijk betaalbaar te houden. En dat is voorwaar toch een prettige bijkomstigheid. Toch horen we nog te vaak dat deelnemers twijfelden of ze wel zouden reserveren omdat de kosten zo positief afstaken bij vergelijkbaar aanbod dat men zich afvroeg of dat het dan wel  goed zou zijn!!! Kijk op “Zoover mas blanc ” om hun reactie achter af te lezen.

Elke cursus kent voldoende vrije momenten om tijd te hebben voor rust natuur en cultuur.
Wandelen en sportief fietsen kunt u in de bossen rond de Mas. Avignon, Uzès, Nimesen Montpellier (het strand) zijn steden in Zuid-Frankrijk die zeker een vakantie bezoek waard zijn.

Dit alles in het sprookjesachtig gelegen voormalige klooster, Le Mas Blanc, waar Echte gastvrijheid, Een prachtige natuur, en Het voortreffelijke eten, een goede creatieve vakantie garanderen.

De prachtige ligging, de historische achtergrond en niet in de laatste plaats de sfeer, zijn de inspiratiebronnen waardoor ook u zich bij ons op uw gemak zult voelen.

Indien de docent onverhoopt verhinderd mocht zijn heeft de Mas Blanc het recht en de plicht om voor vervangers zorg te dragen. Een extra zekerheid voor u.

Door in het menu op de cursus van uw keuze te klikken, krijgt u een goede indruk van wat u bij de Mas Blanc mag verwachten.