Najaars Schilder cursus

Najaars schildercursus in Zuid-Frankrijk in een voormalig klooster
van 5 september tot 12 september 2020

De natuur als atelier

Het landschap is al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars en in deze cursus gaan we volop ook met dit thema aan de slag. Het heuvelachtige gebied rondom het 12de-eeuwse klooster de Mas Blanc is het uitgangspunt van “De Natuur als atelier”. Het weidse uitzicht, de absolute rust en het aangename klimaat maken het een perfecte locatie om buiten te schilderen en te tekenen! Door middel van toegespitste opdrachten, zoals diepte en kleurwerking, leer je anders naar het landschap kijken. We bespreken tussendoor regelmatig samen het gemaakte werk. In de middag kun je de opdrachten toepassen in je eigen werk.

vrije impressie van de Mas Blanc tijdens de schilder cursus in 2015

Programma

van 5 september tot 12 september 2020:  

U komt aan en vertrekt op zaterdag. De cursus begint op zondag.
We schilderen 5 dagen. Dinsdag is de marktdag en dan nemen we een dagje schilderrust.

Vrijdags ‘s middags wordt de week afgerond met een feestelijke vernissage.

Jo Dumontak

Jo Dumontak werd in 1963 in Rotterdam geboren. Op de Academie van Beeldende Kunsten. volgde hij de richtingen tekenen, schilderen, ontwerpen en beeldhouwen. Sinds 2000 woont hij in Middelburg. In 2010 werd hij gekozen tot artistiek leider en schilder van het Panorama van Walcheren. Hij geniet daardoor ook internationaal veel aanzien. Hij schildert en tekent veel “plein-air”. 

Jo ziet Portret schilderen als de hoogste graad van :schilder ontwerpen”.  Het menselijk gezicht en lichaam is als een landschap waarbij de verf de ziel moet raken in gelijkenis.

Jo zegt: Mijn teken- & schilderlessen  zijn gebaseerd op datgene wat de oude meesters mij “geleerd” hebben. Maar dan geschoeid op de moderne leest.  De vrijheid om abstracties te zoeken wordt aangemoedigd. Diverse technieken zoals lijn, vorm, toon, ruimte, kleur, licht en donker zullen de boventoon voeren van het  tekenen en schilderen in het figuratieve spectrum met veel wisselende onderwerpen. Mijn definitie van schilderen: “ de juiste kleur op de juiste plaats”, klinkt eenvoudig, maar is het niet. Hoe je dat doen moet is de basis van mijn lessen.

Indrukken van de schildercursus

Kosten en verzorging

De kosten van de juni cursus: zijn € 215 per persoon per week.

De kosten van de september cursus: zijn € 220 per persoon per week.

Deze bedragen zijn exclusief materiaal, verblijf, eten en drinken. Voor prijzen van het verblijf klikt u hier. Mocht u een dag, of een gedeelte van een dag, liever wat langer aan het zwembad blijven liggen, dan kan dit uiteraard ook. U heeft alle vrijheid om aan de lessen en/ of excursies mee te doen.

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjour@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Lakens en Handdoeken, keukensetje €11 per persoon, per week
Administratiekosten €15 per boeking/aanmaning
Schoonmaakkosten ** per verblijf
Toeristenbelasting €0,75 per persoon per dag


**
Abtswoning €28
Blauwe Kamer €28

Bakkerij €28
Bottelarij €28
Kapel € 28

Priorij €34

Auditorium €34
Elysium €34

Tapperij €38

Zonnehuis €45
4 Jaargetijdenhuis €45

Blauwe Luiken huis €65

Voorwaarden

Prijzen zijn inclusief:
– licht
– water
– ligstoelen
– zwembad
– (gemeentelijke) trimbaan

De Huur die hierboven is vermeld geldt per accommodatie en per week.

Indien u met een persoon extra komt boven het aantal dat vermeld staat in de beschrijving bij de accommodatie, is de huur €75-€90 extra afhankelijk van de periode.

De toeristen belasting bedraagt €0,75 per persoon per dag.
Prijzen zijn exclusief schoonmaakkosten. Deze verschillen per accommodatie en liggen tussen €28 en €65.

U betaalt 50% van de huursom na reservering en 50% 2 maanden voordat uw vakantie begint.

De hoeslakens, badkamerhanddoeken en keukenhanddoeken, worden door ons verzorgd en wekelijks gewassen. De kosten hiervoor zijn €11 per persoon per week. U kunt dit ter plaatse afrekenen.

Er is een één persoons toeslag van €125 per week indien u alleen komt.

Onze Table d’Hôte is slechts vijf dagen per week geopend. Bij de gasten die voor de Mas Blanc kiezen, gaan wij ervan uit dat ze met plezier deze 5 dagen komen dineren. Indien U in uw vakantie een enthousiaste “zelf koker” bent, dan is de Mas Blanc in het hoogseizoen (laatste 3 weken juli en eerste 3 weken augustus) niet de juiste keuze. Welkom bent u wèl! U huurt dan een huis dat op enige afstand van het voormalige klooster gelegen is. Ook dan bent u natuurlijk onze gast en maakt u van alle voorzieningen gebruik. Afspraken hierover bevestigen wij steeds apart.
Kijk op Zoover.nl om te lezen hoe onze gasten deze service waarderen.

Indien u vrienden op bezoek krijgt en die ’s avonds niet mee dineren, betalen zij 10 euro per persoon, per dag voor het verblijf op de Mas Blanc.

Bij een annulering bent u de gehele reissom verschuldigd. U ontvangt 50% retour indien uw annulering ons bereikt meer dan 2 maanden voordat u aan zou komen. Indien wij de accommodatie alsnog hebben kunnen verhuren ontvangt u alles retour minus de kosten. Ons administratiekantoor berekent u €15 per boeking; voor elke keer manen en voor de bevestiging van een annulering. Indien drie maal manen nodig blijkt, kan de Mas Blanc de reservering annuleren.

Huisdieren zijn toegestaan na overleg vooraf. De kosten voor een huisdier bedragen €4 per dag.

Neem uw tennis racket mee, want u kunt voor 5 euro per persoon een hele week gebruik maken van de gemeentelijke tennisbaan die aan het begin van ons oprij pad (1,6km) ligt.

Gedurende de wintermaanden van November tot half April kunt u een 2- of 4 persoonsappartement óf een 6- of 8 persoons vakantiehuis huren. De tarieven hiervoor staan vermeld plus €35 voor de verwarming.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.