Lichtenberger Zangweek

Lichtenberger Zangweek in Zuid-Frankrijk
van 25 september tot 2 oktober 2021

In de week van 25 September tot 2 Oktober 2021 kun jij deze bijzondere Zangweek meemaken.

Zin in zon, zin in zingen? Doe dan mee aan de Lichtenberger® Zangweek in Zuid-Frankrijk! Zingen kun je overal, maar op de ene plek komt je stem beter tot z’n recht dan op de andere. Wij ontdekten deze plek al vele jaren geleden. We komen er nu terug om samen met jullie te zingen.

Dit voormalige klooster, werd gebouwd in de 11e eeuw. De serene sfeer van vroeger is er nog altijd voelbaar. Midden in de natuur, de zonovergoten heuvels van de Cevennen. Een prachtige plek om te vertragen, je zintuigen te openen en te genieten van (samen) klank. In alle rust ga je ontdekken hoe je stem functioneert en hoe je met meer gemak kunt zingen.  Op een onderzoekende en speelse manier verken je de mogelijkheden van je stem. Een week voor iedereen die nieuwgierig is en wil investeren in zijn of haar eigen stem. En je hoeft geen ervaren zanger te zijn of bekend te zijn met de Lichtenberger® Methode, deze week is open voor iedereen!

 

                                 Over de lichtenberger methode

Het Lichtenberger  instituut kwam voort uit een multidisciplinair wetenschappelijk onderzoeksproject aan de Technische Hochschule in Darmstadt. Er werd onderzocht hoe een gezonde stem functioneert, door de fysiologische en akoestische aspecten van de zangstem te meten en in kaart te brengen. Ook werd gekeken naar de uitwerking van lichaamstherapieën- en technieken op de stem.

 Kenmerkend voor de Lichtenberger stempedagogiek is om via stimulatie van de zintuiglijke waarneming tot een verandering in de stemkwaliteit te komen, en niet via manipulatie en motorische aanwijzingen (bijv. over de stand van de kaken en de tong). Een gezonde strottenhoofdfunctie gaat samen met vrijheid en gemak in zingen én spreken, een grote stemomvang en is onafhankelijk van leeftijd.

Door het strottenhoofd te erkennen als schakel in het hele lichaamsfunctioneren, is het Lichtenberger model van waarde voor uiteenlopende disciplines. Het instituut wordt bezocht door zangers, instrumentalisten, dansers, acteurs, logopedisten, ademtherapeuten, lichaamstherapeuten, …

Programma

6Van zondag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober verzorgen  Miriam Drost en Jitte Evenhuis een zangweek volgens de Lichtenberger® Methode.
Iedere dag besteden we een dagdeel aan zingen en stemontwikkeling. A Capella liederen zingen, eenvoudig meerstemmig repertoir in allerlei stijlen, van klassiek tot pop. En op de vrijdag een informeel concertje voor de andere gasten van de Mas Blanc.
Het zingen van repertoire wordt afgewisseld met diverse Lichtenberger werkvormen: aan de hand van diverse Lichtenberger® werkvormen: klankzingen, lichaamswerk en beweging. Je leert over de fysiologie van het zingen.

Dinsdag is een vrije dag die je naar eigen keuze kunt invullen. Naar de markt, een wandeling of een privéles bij één van de docenten. Want ook een individuele les  (a 45 euro) bijboeken behoort tot de mogelijkheden. Ook op de andere dagen is er voldoende tijd om naast het zingen nog iets voor je zelf te doen, het geleerde te laten bezinken en de nawerking van de lessen te ervaren. Het klooster met uitzicht over de heuvels is omringd met 40 hectaren eigen bossen, terassen, en wandelpaden langs eigen bronnen. En er is een verwarmd zwembad…  

Miriam Drost en Jitte Evenhuis

Jitte en Miriam hebben beide de drie-jarige opleiding tot docent in Lichtenberg (Duitsland) gevolgd. En hebben daarnaast ieder hun eigen specialisaties.

Miriam ontwikkelde zich na de PABO tot zangdocent en koordirigent voor kinderen en volwassenen.
“Zingen is een basisbehoefte van de mens, daar ben ik van overtuigd. Het raakt mij telkens weer als kinderen of volwassenen ontdekken hoe vrij en vol hun stem kan klinken. Voor kinderen vaak een vanzelfsprekendheid, voor veel volwassenen een weg waarin ze stap voor stap terrein winnen en tussen de regels door een persoonlijke-ontwikkelingsreis maken.

Dat heb ik ook zelf ervaren: zingen is zó met ons zijn verbonden… Via alle zanglessen en wat er bij kwam kijken om een goede dirigent/zangeres/docent te worden, heb ik veel meer geleerd dan zingen alleen.”
www.rezonanz.nl

 

Jitte is logopedist met een grote liefde voor de stem.

“Er is geloof ik niets dat mij dieper kan raken dan de menselijke stem. Die is zo genadeloos eerlijk en kan zoveel zeggingskracht hebben. Zelf zingen en muziek maken heb ik van jongs af aan gedaan. Naar mate het zingen serieuzer werd, kreeg ik meer last van stemvermoeidheid. Om die reden ben ik logopedie gaan studeren, ik wilde mijn eigen stem beter leren kennen.

In de zoektocht die na mijn studie niet ophield kwam ik in 2005 in aanraking met de Lichtenberger Methode. Ik ervoer een vrijheid in mijn stem die ik alleen kende van vroeger. Geleidelijk kwam ik erachter dat mijn neiging om steeds meer mijn best te doen, nog harder te werken, me eigenlijk alleen maar verder weg had gebracht van mijn oorspronkelijke – vrij klinkende – beweeglijke stem.”

https://www.jitteevenhuis.nl

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus? Neem gerust contact op met een van ons

 
zingen aan de rand van het zwembad

Kosten en verzorging

De kosten van het verblijf liggen tussen de 270 en 554 euro. Ze variëren afhankelijk van de accommodatie waar je voor kiest 
Inbegrepen zijn: 5 diners (exclusief drankjes); de huur; de eind schoonmaak; de toeristenbelasting en de administratie kosten. Je verblijft in één van de accommodaties van het voormalige benedictijner klooster. De verblijfsmogelijkheden zijn uitgebreid: een vakantiehuis met een groep, een kamer voor jou alleen, kamperen, etc. Samen met Jan de Rooij van de Mas Blanc stem je af wat bij jou past qua persoonlijke wensen en prijs.

De cursus kost 245 euro Het is mogelijk om een individuele stem les bij te boeken bij Miriam of Jitte ( 45 euro voor drie kwartier)

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.