Faq en Route Beschrijving

Routebeschrijving en veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Let op: Kijk in uw Spam indien u geen antwoord van ons heeft binnen 24 uur!.

Onderaan deze pagina vindt u de routebeschrijving naar Le Mas Blanc. Voor het laatste stukje is die echt nodig! Uw “tom tom” stuurt u waarschijnlijk (letterlijk) het bos in!

Veel Gestelde Vragen

Klik op een vraag voor het antwoord

De praktijk is dat in de perioden van de schoolvakanties de Mas bezocht wordt door gezinnen met kinderen. In de overige maanden zijn er meestal weinig kinderen.  Welkom zijn ze zeker wel! De onafhankelijke organisatie “Kidsproof” neemt de Mas Blanc al jaren op in haar boek met de kindvriendelijkste vakantie adressen.

Indien uw hond is opgevoed, het meubilair respecteert en in de directe omgeving van onze huizen en gîtes aan de korte lijn wordt gehouden, is hij tegen een vergoeding van €4,- per dag welkom. Wel even van te voren overleggen.

Ja, met plezier.  Wilt u  dit vooraf melden/mailen zodat er zaterdag bij aankomst reeds rekening mee gehouden kan worden.

De Cevennen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Er zijn uitgezette wandel- en fietsroutes. (Wel goede wandel/fietsbenen meenemen!)

Ons administratie kantoor in Nederland berekent u € 15 per boeking, manen of annuleren. Naast de huur, de schoonmaakkosten en de vergoeding voor lakens en handdoeken, is er de Toeristen belasting van €0,61 per persoon per  dag.

Le Mas Blanc heeft in de achter ons liggende 25 jaar gemiddeld 320 dagen per jaar van de zon mogen genieten. Als zij schijnt is het steeds heerlijk weer. Ook in de maanden november tot mei. In de winter kunnen de nachten koud zijn, terwijl het overdag heel aangenaam is. De dagen dat het regent vallen gelukkig verspreid over het jaar, zodat de natuur aan haar trekken komt en de kans op een week slecht weer in alle perioden erg klein is.

Er is uitstekend 4 G bereik op de Mas Blanc. Er is ook wifi op enkele plaatsen, maar de ervaring leert dat het in snelheid sterk varieert. De lijn die wij van Orange krijgen is zwak.

Op de boekingsbevestiging en op onze internetsite schrijven we dat u niet vóór 16.00 uur kunt aankomen. Waarom is dit? Wij poetsen op zaterdag, de wisseldag, zeer serieus uw vakantieverblijf. We zijn daar tot ná 15.00 uur mee bezig. Daarna willen we ons douchen en omkleden om u om 16.00 uur fris en in een ontspannen sfeer een welkomstdrankje aan te bieden. Wij bewijzen onszelf, maar ook u geen goede dienst door deze werkwijze te veranderen.

Onze Table d’Hôte is slechts vijf dagen per week geopend. Bij de gasten die voor de Mas Blanc kiezen, gaan wij ervan uit dat ze met plezier deze 5 dagen komen dineren. Indien U in uw vakantie een enthousiaste “zelf koker” bent, dan is de Mas Blanc in het hoogseizoen (laatste 3 weken juli en eerste 3 weken augustus) niet de juiste keuze. Welkom bent u wèl! U huurt dan een huis dat op enige afstand van het voormalige klooster gelegen is. Ook dan bent u natuurlijk onze gast en maakt u van alle voorzieningen gebruik. Afspraken hierover bevestigen wij steeds apart.
Kijk op Zoover om te lezen hoe onze gasten deze service waarderen.

Onze Table d’Hôte is  vijf dagen per week geopend gedurende de maanden dat we geopend zijn. Bij de gasten die voor de Mas Blanc kiezen, gaan wij ervan uit dat ze met plezier deze 5 dagen komen dineren. Indien U in uw vakantie een enthousiaste “zelf koker” bent, dan is de Mas Blanc in het hoogseizoen niet de juiste keuze. Welkom bent u wèl! U huurt dan een huis dat onder aan de oprijlaan van het voormalige klooster gelegen is. Ook dan bent u natuurlijk onze gast en maakt u van alle voorzieningen gebruik. Afspraken hierover bevestigen wij steeds apart.
Kijk op Zoover om te lezen hoe onze gasten deze service waarderen.

Heeft u een andere vraag ?
Neem contact met ons op

* zijn verplichte velden

Hoe bereikt u de Mas Blanc

Wij ontvangen u met veel plezier, maar na 1600 uur!

Per Auto

Om de Mas Blanc met uw auto te bereiken, kunt u de laatste kilometers (nog steeds) niet op uw navigatie systeem vertrouwen. Neem dus in ieder geval het laatste deel van deze beschrijving mee!
Via Maastricht en Luxemburg rijdt u op de autoroute du Soleil tot voorbij Lyon richting Marseille. Zelf kiezen wij steeds de route door Luik en door Lyon. Bijna altijd zijn ze sneller en ze schelen veel kilometers. De afstand vanaf Maastricht bedraagt 950 km.U verlaat de autoroute bij de afslag Bollène/Pont St. Esprit. Eerst rijdt u naar Pont St. Esprit. Het is nu nog 75 km (ongeveer 1 uur en ’n kwartier). Vervolgens rijdt u via de D86 en daarna via de D901 naar Barjac. Voorbij Barjac neemt u de D979 tot Saint Jean de Mauruejols en vandaar gaat u via de D51 naar Saint Ambroix. In Saint Ambroix neemt u de D904 en later weer de D51 richting Bessèges.

Na enkele kilometers gaat u linksaf de brug over (de rivier de Cèze), richting Molières sur Cèze. Direct na de brug slaat u rechtsaf via de D130, de licht stijgende weg naar Les Brousses. In Les Brousses neemt u de eerste weg rechts (daar staan meerdere bordjes waaronder eentje van ons). U houdt u opnieuw rechts aan, zodat u langs de tennisbaan rijdt in de richting van ons bos.
Nu nog even via een kronkelige (maar recent ge-asfalteerde) bosweg omhoog de heuvel op (1,5 km).
Rij rustig naar boven, de verrassing zal groot zijn wanneer u Le Mas Blanc in al haar witheid voor u ziet liggen. Daar wordt al naar u uitgekeken!
PS: U kunt ook de borden “Parc Aventure” die u onderweg tegenkomt blijven volgen. De exacte gps coördinaten  van de Mas Blanc leiden u NIET naar ons toe. Bij adres gegevens staan de coördinaten van het begin van de weg die WEL bij ons uitkomt.

U kunt ook met het vliegtuig komen.
De meest gebruikte luchthaven is Marseille. Ryanair vliegt hier op en biedt vaak zeer interessante tarieven. Maar ook Transavia (Rotterdam/Den Haag op Montpellier) is een goede mogelijkheid. Ook Nîmes is regelmatig mogelijk. Dat is het dichtst bij de Mas Blanc gelegen vliegveld. Op al deze luchthavens kunt u een auto huren. Indien u zich meldt met onze naam krijgt u bij Holliday cars 15% korting op de gebruikelijke tarieven voor de huur van uw vakantie auto. Wilt u voordelig parkeren op het vliegveld Eindhoven? Klik dan op Parkeren op Eindhoven

Per trein is het eindstation Alès.
Met de TGV reist u tot Nimes (of Avignon). Daar stapt u over naar ALES. Daar kunt u een taxi nemen ( rond de 55 euro) of ons (van te voren) vragen u op te halen. Wij rekenen 45 euro per rit.(maximaal 3 personen). De afstand naar de Mas op en neer is 67 km.

Adres:

Le Mas Blanc
Chemin du Mas Blanc
30410 Molières-sur-Cèze
Frankrijk
Telefoon: 0033 4 66 24 36 59

GPS: Noord 44* 25 44 75  Oost 4* 13 14 78

Wij geven hier het GPS adres van de dichtstbijzijnde verharde weg. Vandaar volgt u de borden: “Parc Aventure” en Mas Blanc

Wij wijzen u er op dat u echt niet voor 16.00 uur kunt aankomen. Wij rekenen op uw begrip

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.