Cursus Zingen en expressie

Koorzingen en Zang workshops in Zuid-Frankrijk
van 16 mei tot 23 mei 2020

In de week van 16 – 23 mei 2020 kun jij je laten betoveren door de Zuid-Franse omgeving en ondertussen aan je zangstem werken tijdens onze zangweek. Met een groep enthousiaste zangers/zangeressen ga je o.a. lekker samen zingen ( ‘klooster harmony’ ), meer leren over de werking van je stem, stemzorg, lax vox, ademhaling, de invloed van je houding op je stem en volg je dagelijks masterclasses. Naast de groepslessen worden er ook individuele zang- en stemlessen ingepland bij een professionele zangcoach en logopediste, zodat je tips en adviezen op maat krijgt.
En uiteraard is er tussendoor voldoende tijd om de nieuw vergaarde informatie rustig te verwerken, een boekje te lezen of nieuwe contacten op te doen door bijvoorbeeld samen met één van de andere deelnemers een wandeling te maken door de prachtige omgeving.
Kortom, dit is een week die je niet wilt missen!
Zingen geeft plezier, samen zingen geeft meer plezier en verbindt. Samen Zingen in Zuid-Frankrijk is de kroon op een heerlijke zangvakantie week.

 

Zing je graag en veel? Alleen of in koren? Zou je het samen met anderen meerstemmig willen doen? Wil je je zangstem wat beter leren kennen en zangtips krijgen? Wil je vooral lekker ‘vrijuit’ mogen en kunnen zingen? Of ben jij één van die vele mensen die denkt niet te kunnen zingen? Ook dan is deze zangvakantie / workshop wat voor jou! Wees welkom!

  • Je leert met een aantal basale zangtechnieken je stem op een natuurlijke, ongeforceerde manier kennen.
  • Je ondervindt hoe je het mooiste uit je eigen stem haalt.
  • Je krijgt oefeningen onder de knie, waarmee je een leven lang zelfstandig je zangtechniek kunt verbeteren.

Het verleden heeft geleerd dat, of je nu wel of geen zang ervaring hebt, alle deelnemers het als een heerlijke zangweek hebben ervaren. Dus ook voor (ervaren) koorzangers is deze week een mooie belevenis.

Programma

persoonlijke zangtips

Iedereen heeft een andere stem en we komen tijdens het zingen verschillende dingen tegen. Voor niemand zal een zangles er hetzelfde uit zien, omdat iedereen zijn/haar eigen leerdoelen, richting en achtergrond heeft.
Wij zullen je voorzien van zang- en stemtips die echt op jou van toepassing zijn.

kennis & werking
van je stem

Als je meer weet over de werking van je stem en welke onderdelen van je lichaam daarop invloed hebben, dan zul je de gekregen tips en feedback steeds gemakkelijker kunnen toepassen.
Wij zullen je de nodige achtergrondinformatie en gerichte oefeningen geven zodat jij je kennis over dit onderwerp kunt uitbreiden.

individuele & groepszanglessen

De combinatie van individuele zanglessen (waarin je van professionele coaches gerichte feedback krijgt die op jouw stem/lijf van toepassing zijn) en groepszanglessen (waarin je onderdeel bent van een groter geheel) maakt deze cursus compleet. Er is ruimte voor (zelf)ontwikkeling op meerdere vlakken en sommige onderdelen zijn ook gewoon leuker om in een groep te ervaren!

stemzorg

Als je weet hoe je je stem optimaal kunt verzorgen, dan kun je je stem ook optimaal gebruiken. Het is heel belangrijk om te weten hoe je kunt handelen op momenten dat je stem het wat minder goed doet, wat je kunt doen om dàt juist voor te zijn of waar je op kunt letten in bepaalde situaties.

zelfvertrouwen

Zingen en zelfvertrouwen liggen dicht bij elkaar; zingen is een prachtig (en super krachtig!) middel om aan je zelfvertrouwen te werken. Als je zingt voel je je vrij of juist kwetsbaar, maar dat je dicht bij jezelf blijft als je zingt, dàt staat vast!

meerstemmig zingen

Het voordeel van een groep zangers/zangeressen is dat je prachtig meerstemmig kunt zingen. En natuurlijk gaan we dat ook doen! In deze mooie omgeving mag een knap staaltje samenzang dus niet ontbreken 🙂
Goed voor het groepsgevoel en het zal vast waanzinnig klinken! We komen zaterdag aan en maken kennis met elkaar bij een welkomst drankje dat de Mas Blanc ons aanbiedt. Daarna gaan we vijf dagen lang, enkele uren per dag aan de slag. Op dinsdag (er is dan een locale markt in het dorpje) geeft ieder een eigen invulling aan de dag. Soms hebben we echt succes. Dan komen de reeën uit het bos van de Mas Blanc kijken en luisteren.
Zang

zangles Friesland. Janneke Brakels en Daphnie Miske

Janneke Brakels
Janneke Brakels is zangcoach en zangeres. Ze heeft Zang gestudeerd aan het Conservatorium, nadat ze haar Pabo-studie had afgerond. Janneke staat zelf regelmatig op het podium en kan je dus van
alles leren over performance/houding en over het gebruik van je stem daarbij.
Daarnaast heeft ze jarenlang docenten getraind voor muziekmethode 123 Zing.

Samen met Daphnie ontwikkelde Janneke een Stemtraining voor beroepsspekers

Daphnie Misker
Daphnie Misker is zangcoach èn afgestudeerd als logopediste. Ze weet veel over het gezond gebruiken van de stem; hoe je deze gebruikt als spreekstem of als zangstem.
Daphnie is vakdocent stem en zang op de opleiding logopedie van de Hanzehogeschool. Mocht je stemproblemen ondervinden, dan helpt Daphnie je graag verder.

Samen met Janneke gaf Daphnie verschillende Zelfvertrouwen trainingen

Kijk ook op de website: 

Zingen in Frankrijk

zingen aan de rand van het zwembad

Kosten en verzorging

De kosten van het verblijf liggen tussen de 270 en 554 euro. Ze variëren afhankelijk van de accommodatie waar u voor kiest 
Inbegrepen zijn: 5 diners (exclusief drankjes); de huur; de eind schoonmaak; de toeristenbelasting en de administratie kosten.

De cursus kost 349 euro

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?