Cursus Zingen en stemontwikkeling

Zingen en stemontwikkeling in Zuid-Frankrijk
van 16 mei tot 23 mei 2020

In de week van 16 – 23 mei 2020 kun jij je laten betoveren door de Zuid-Franse omgeving en ondertussen aan je zangstem werken tijdens onze zangweek. Met een groep enthousiaste zangers/zangeressen ga je o.a. lekker samen zingen ( ‘klooster harmony’ ), meer leren over de werking van je stem, stemzorg, lax vox, ademhaling, de invloed van je houding op je stem en volg je dagelijks masterclasses. Naast de groepslessen worden er ook individuele zang- en stemlessen ingepland bij een professionele zangcoach en logopediste, zodat je tips en adviezen op maat krijgt.
En uiteraard is er tussendoor voldoende tijd om de nieuw vergaarde informatie rustig te verwerken, een boekje te lezen of nieuwe contacten op te doen door bijvoorbeeld samen met één van de andere deelnemers een wandeling te maken door de prachtige omgeving.
Kortom, dit is een week die je niet wilt missen!
Zingen geeft plezier, samen zingen geeft meer plezier en verbindt. Samen Zingen in Zuid-Frankrijk is de kroon op een heerlijke zangvakantie week.

 

Zing je graag en veel? Alleen of in koren? Zou je het samen met anderen meerstemmig willen doen? Wil je je zangstem wat beter leren kennen en zangtips krijgen? Wil je vooral lekker ‘vrijuit’ mogen en kunnen zingen? Of ben jij één van die vele mensen die denkt niet te kunnen zingen? Ook dan is deze zangvakantie / workshop wat voor jou! Wees welkom!

  • Je leert met een aantal basale zangtechnieken je stem op een natuurlijke, ongeforceerde manier kennen.
  • Je ondervindt hoe je het mooiste uit je eigen stem haalt.
  • Je krijgt oefeningen onder de knie, waarmee je een leven lang zelfstandig je zangtechniek kunt verbeteren.

Het verleden heeft geleerd dat, of je nu wel of geen zang ervaring hebt, alle deelnemers het als een heerlijke zangweek hebben ervaren. Dus ook voor (ervaren) koorzangers is deze week een mooie belevenis.

Programma

persoonlijke zangtips

Iedereen heeft een andere stem en we komen tijdens het zingen verschillende dingen tegen. Voor niemand zal een zangles er hetzelfde uit zien, omdat iedereen zijn/haar eigen leerdoelen, richting en achtergrond heeft.
Wij zullen je voorzien van zang- en stemtips die echt op jou van toepassing zijn.

kennis & werking
van je stem

Als je meer weet over de werking van je stem en welke onderdelen van je lichaam daarop invloed hebben, dan zul je de gekregen tips en feedback steeds gemakkelijker kunnen toepassen.
Wij zullen je de nodige achtergrondinformatie en gerichte oefeningen geven zodat jij je kennis over dit onderwerp kunt uitbreiden.

individuele & groepszanglessen

De combinatie van individuele zanglessen (waarin je van professionele coaches gerichte feedback krijgt die op jouw stem/lijf van toepassing zijn) en groepszanglessen (waarin je onderdeel bent van een groter geheel) maakt deze cursus compleet. Er is ruimte voor (zelf)ontwikkeling op meerdere vlakken en sommige onderdelen zijn ook gewoon leuker om in een groep te ervaren!

stemzorg

Als je weet hoe je je stem optimaal kunt verzorgen, dan kun je je stem ook optimaal gebruiken. Het is heel belangrijk om te weten hoe je kunt handelen op momenten dat je stem het wat minder goed doet, wat je kunt doen om dàt juist voor te zijn of waar je op kunt letten in bepaalde situaties.

zelfvertrouwen

Zingen en zelfvertrouwen liggen dicht bij elkaar; zingen is een prachtig (en super krachtig!) middel om aan je zelfvertrouwen te werken. Als je zingt voel je je vrij of juist kwetsbaar, maar dat je dicht bij jezelf blijft als je zingt, dàt staat vast!

meerstemmig zingen

Het voordeel van een groep zangers/zangeressen is dat je prachtig meerstemmig kunt zingen. En natuurlijk gaan we dat ook doen! In deze mooie omgeving mag een knap staaltje samenzang dus niet ontbreken 🙂
Goed voor het groepsgevoel en het zal vast waanzinnig klinken! We komen zaterdag aan en maken kennis met elkaar bij een welkomst drankje dat de Mas Blanc ons aanbiedt. Daarna gaan we vijf dagen lang, enkele uren per dag aan de slag. Op dinsdag (er is dan een locale markt in het dorpje) geeft ieder een eigen invulling aan de dag. Soms hebben we echt succes. Dan komen de reeën uit het bos van de Mas Blanc kijken en luisteren.
Zang

zangles Friesland. Janneke Brakels en Daphnie Miske

Janneke Brakels
Janneke Brakels is zangcoach en zangeres. Ze heeft Zang gestudeerd aan het Conservatorium, nadat ze haar Pabo-studie had afgerond. Janneke staat zelf regelmatig op het podium en kan je dus van
alles leren over performance/houding en over het gebruik van je stem daarbij.
Daarnaast heeft ze jarenlang docenten getraind voor muziekmethode 123 Zing.

Samen met Daphnie ontwikkelde Janneke een Stemtraining voor beroepsspekers

Daphnie Misker
Daphnie Misker is zangcoach èn afgestudeerd als logopediste. Ze weet veel over het gezond gebruiken van de stem; hoe je deze gebruikt als spreekstem of als zangstem.
Daphnie is vakdocent stem en zang op de opleiding logopedie van de Hanzehogeschool. Mocht je stemproblemen ondervinden, dan helpt Daphnie je graag verder.

Samen met Janneke gaf Daphnie verschillende Zelfvertrouwen trainingen

Kijk ook op de website: 

Zingen in Frankrijk

zingen aan de rand van het zwembad

Kosten en verzorging

De kosten van het verblijf liggen tussen de 270 en 554 euro. Ze variëren afhankelijk van de accommodatie waar u voor kiest 
Inbegrepen zijn: 5 diners (exclusief drankjes); de huur; de eind schoonmaak; de toeristenbelasting en de administratie kosten.

De cursus kost 349 euro

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjour@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Lakens en Handdoeken, keukensetje €11 per persoon, per week
Administratiekosten €15 per boeking/aanmaning
Schoonmaakkosten ** per verblijf
Toeristenbelasting €0,75 per persoon per dag


**
Abtswoning €28
Blauwe Kamer €28

Bakkerij €28
Bottelarij €28
Kapel € 28

Priorij €34

Auditorium €34
Elysium €34

Tapperij €38

Zonnehuis €45
4 Jaargetijdenhuis €45

Blauwe Luiken huis €65

Voorwaarden

Prijzen zijn inclusief:
– licht
– water
– ligstoelen
– zwembad
– (gemeentelijke) trimbaan

De Huur die hierboven is vermeld geldt per accommodatie en per week.

Indien u met een persoon extra komt boven het aantal dat vermeld staat in de beschrijving bij de accommodatie, is de huur €75-€90 extra afhankelijk van de periode.

De toeristen belasting bedraagt €0,75 per persoon per dag.
Prijzen zijn exclusief schoonmaakkosten. Deze verschillen per accommodatie en liggen tussen €28 en €65.

U betaalt 50% van de huursom na reservering en 50% 2 maanden voordat uw vakantie begint.

De hoeslakens, badkamerhanddoeken en keukenhanddoeken, worden door ons verzorgd en wekelijks gewassen. De kosten hiervoor zijn €11 per persoon per week. U kunt dit ter plaatse afrekenen.

Er is een één persoons toeslag van €125 per week indien u alleen komt.

Onze Table d’Hôte is slechts vijf dagen per week geopend. Bij de gasten die voor de Mas Blanc kiezen, gaan wij ervan uit dat ze met plezier deze 5 dagen komen dineren. Indien U in uw vakantie een enthousiaste “zelf koker” bent, dan is de Mas Blanc in het hoogseizoen (laatste 3 weken juli en eerste 3 weken augustus) niet de juiste keuze. Welkom bent u wèl! U huurt dan een huis dat op enige afstand van het voormalige klooster gelegen is. Ook dan bent u natuurlijk onze gast en maakt u van alle voorzieningen gebruik. Afspraken hierover bevestigen wij steeds apart.
Kijk op Zoover.nl om te lezen hoe onze gasten deze service waarderen.

Indien u vrienden op bezoek krijgt en die ’s avonds niet mee dineren, betalen zij 10 euro per persoon, per dag voor het verblijf op de Mas Blanc.

Bij een annulering bent u de gehele reissom verschuldigd. U ontvangt 50% retour indien uw annulering ons bereikt meer dan 2 maanden voordat u aan zou komen. Indien wij de accommodatie alsnog hebben kunnen verhuren ontvangt u alles retour minus de kosten. Ons administratiekantoor berekent u €15 per boeking; voor elke keer manen en voor de bevestiging van een annulering. Indien drie maal manen nodig blijkt, kan de Mas Blanc de reservering annuleren.

Huisdieren zijn toegestaan na overleg vooraf. De kosten voor een huisdier bedragen €4 per dag.

Neem uw tennis racket mee, want u kunt voor 5 euro per persoon een hele week gebruik maken van de gemeentelijke tennisbaan die aan het begin van ons oprij pad (1,6km) ligt.

Gedurende de wintermaanden van November tot half April kunt u een 2- of 4 persoonsappartement óf een 6- of 8 persoons vakantiehuis huren. De tarieven hiervoor staan vermeld plus €35 voor de verwarming.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.