Cursus Yoga

Yoga in Frankrijk in een voormalig klooster van 22 tot 29 Mei 2021

Al meer dan 20 jaar komen mensen naar de Mas Blanc om samen of alleen Yoga te beoefenen.
Dat is niet voor niets! Yoga hoort bij de Mas Blanc zoals de zon bij Zuid-Frankrijk.

Ervaar yoga en geniet in de Franse natuur

Een idyllische locatie om je even te kunnen terugtrekken uit het gehaaste leven. Een locatie waar de tijd er niet toe doet. Waar je alles mag vergeten en alleen maar hoeft te zijn in het moment. Weer verbinding zoeken met jezelf en de natuur. Een week in dit prachtig gerenoveerd voormalig benedictijner klooster uit 1142, gelegen in de schitterende omgeving van de Cevennen aan de rand van de Provence. Jij alleen of met je partner, vriend, vriendin of familie. Tijd voor jou of jullie samen.
De stilte, het gezang van de nachtegaal, wielewaal en vele andere soorten vogels op de achtergrond.
De overweldigende bloemenpracht van de orchideeën en andere gekleurde bloemen vind je in dit natuurreservaat op 40 hectare eigen grond met bossen en wandelpaden. Het zwembad gevuld met bronwater uit de berg, wordt verwarmd met zonne energie.

In deze overweldigende omgeving mag ik jou deze week ontvangen en 5x  iedere ochtend één laten worden met jezelf en de natuur om je heen. Je kan helpen om los te kunnen laten en je te focussen op jezelf. Weer energie opdoen om alles net weer iets makkelijker te kunnen oppakken.

 

Programma

De ochtend beginnen we met meditatie. Aansluitend een variatie van veel yin en een beetje yang yoga. We creëren ruimte in je lichaam en geven een boost aan je energie. Op maandag na de koffie/thee pauze is er een stilte wandeling en op vrijdag is er na het diner een schitterende klankschalen sessie op originele Tibetaanse klankschalen voor de liefhebbers als afsluiting van deze yoga week.

Vijf van de 7 dagen verzorgt de sympathieke kok het 3 gangen (naar keuze vegetarische) diner in de refter die ooit ook door de monniken werd gebruikt. De gerechten worden bereid met biologische streek ingrediënten ( ook uit eigen tuin). Kijk gerust op Zoover wat eerdere deelnemers over zijn talenten schrijven!
De kosten van het diner zijn € 19,95,- pp per dag. (exclusief drankjes).Wil je ook het ontbijt laten verzorgen dan is dit natuurlijk mogelijk. Maar omdat de lokale bakker elke dag verse broodjes en kleine boodschappen aan de deur van je appartement brengt, kun je het ook zelf maken. De eigengemaakte jam van moerbeien, appels  of vijgen, mag daarbij niet ontbreken!  Deze vruchten groeien aan de vele vruchtenbomen op de berghelling.

Dit prachtige programma mag ik je aanbieden voor €115,-

Dit is exclusief vervoer en verblijfskosten en evt. verzekeringen. Voor de verblijfkosten op de Mas Blanc klik hier. De appartementen zijn eenvoudig maar van alle basisbenodigdheden voorzien. Je kunt kiezen voor een appartement voor jou alleen of delen met een of meerdere anderen.

Verdere informatie kan ik je persoonlijk geven.

Ik zie uit naar je bericht. Mag ik jou op deze mythische plek ontmoeten?

Groeten van Hannie Winia.
0031(0)657138122 of 0031(0)614130989
Email: hanniewinia@live.nl 

 

 

Hannie Winia

Mijn naam is Hannie Winia en ik woon in het zuidwesten van Friesland. Tussen de Gaasterlandse bossen en de Friese meren. Rust en ruimte is hier nog volop te vinden.
 
Hier mag ik al 10 jaar mijn beroep uitoefenen als massagerherapeut en yoga docent/coach en ben ik eigenaar van WelZijn massageopleidingscentrum in Sneek/Elahuizen
Dit doe ik met heel veel plezier. Doordat ik veel cliënten ontmoet, viel mij op dat er veel klachten ontstaan door krapte in het lichaam. In het bindweefsel, ook wel fascie genoemd. Als therapeut zoek ik samen met de client naar de oorzaak van de klacht.
 
Door mij te verdiepen in de yin yoga blijkt hoe fantastisch dit werkt op de fascie. Het creëert ruimte in het lichaam door een aantal minuten een bepaalde houding aan te nemen en daarna te voelen wat deze houding jou heeft gebracht. Je blijft dicht bij jezelf. Ook op emotioneel vlak zorgt yin voor ruimte. Yin kan niet zonder yang. Vandaar ook yin en yang yoga. Ruimte, kracht en balans voor jouw lichaam. Wie wil dat nou niet. Kom weer in contact met je lichaam, je innerlijke zelf.
 
Yin yoga is gericht op ontspanning, soepel houden van je bindweefsel, mindfulness en geeft je levensenergie. Je komt in een staat  van zijn in plaats van doen. Je leert je eigen grenzen weer voelen en zoekt ze op. 
 
Yin en yang yoga is een prachtige manier om je lichaam weer opnieuw te ontmoeten. 
 
 
 
bank

Kosten en verzorging

De prijs voor de Cevennes-yogaweek bedraagt 115 euro, exclusief vervoer en verblijf.  
Vijf keer per week is er een 3 gangen diner. Twee keer koken we zelf. De heerlijke maaltijden (vegetarisch naar keuze) zijn licht en ondersteunen de yogalessen. Je deelt een kamer met een medecursist (een privé kamer of eigen appartement kan tegen extra kosten worden geboekt). Je verblijft in een appartement met eigen keukentje. Je reist op eigen gelegenheid naar de Mas Blanc. Informeer naar mogelijkheden om samen te reizen ( auto, trein of vliegtuig).

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.