Cursus Yoga

Yoga in Frankrijk in een voormalig klooster van 23 tot 30 Mei 2020

Al meer dan 20 jaar komen mensen naar de Mas Blanc om samen of alleen Yoga te beoefenen.
Dat is niet voor niets! Yoga hoort bij de Mas Blanc zoals de zon bij Zuid-Frankrijk.

Ervaar yoga en geniet in de Franse natuur

Een week voor jezelf. Om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Dat is Yogavakantie in Frankrijk. Deze yogavakantie biedt volop gelegenheid je (even) los te maken van de dagelijkse besognes en onbezorgd te genieten van de natuur, de prachtige omgeving en inspirerende yogalessen.
Met plezier ga je inzien dat Yoga je daadwerkelijk helpt en niet zweverig of vaag is. Maar dat wist je waarschijnlijk al! Je komt jezelf positief tegen, en je krijgt een beter inzicht in hoe je in het leven staat. Daarnaast geeft Yoga rust en ontspant het geest en lichaam. Dat werkt door in alles wat je doet! Het is mooi mee genomen dat ongemerkt ook je lichaam sterker en soepeler wordt. Ook je bloedsomloop en spijsvertering verbeteren. Kortom, fysieke klachten zullen verdwijnen of aanzienlijk minder worden. Zie het als een cadeautje aan jezelf, waar je niet alleen deze week plezier aan beleeft, maar ook nog lang op kunt teren.
Je zult zelf ontdekken dat de sacrale kracht van deze mythische plek destijds de reden is geweest voor Benedictijner monniken om hier 850 jaar geleden hun klooster te bouwen. Hier is het nog echt stil!

Programma

Een idyllische locatie om je even te kunnen terugtrekken uit het gehaaste leven. Een locatie waar de tijd er niet toe doet. Waar je alles mag vergeten en alleen maar hoeft te zijn in het moment. Weer verbinding zoeken met jezelf en de natuur. Een week in dit prachtig gerenoveerd voormalig benedictijner klooster uit 1142, gelegen in de schitterende omgeving van de Cevennen aan de rand van de Provence. Jij alleen of met je partner, vriend, vriendin of familie. Tijd voor jou of jullie samen.
De stilte, het gezang van de nachtegaal, wielewaal en vele andere soorten vogels op de achtergrond.
De overweldigende bloemenpracht van de orchideeën en andere gekleurde bloemen vind je in dit natuurreservaat op 40 hectare eigen grond met bossen en wandelpaden. Het zwembad gevuld met bronwater uit de berg, wordt verwarmd met zonne energie.

In deze overweldigende omgeving mag ik jou deze week een programma aanbieden dat je kan helpen om los te kunnen laten en je te focussen op jezelf.

De ochtend beginnen we met meditatie. Aansluitend een variatie van yin en yang yoga. We creëren ruimte in je lichaam en geven een boost aan je energie. Na de koffie/thee pauze is er een activiteit. Dit kan zijn: ( stilte)wandelen,  yoga in en om het (verwarmde) zwembad, yin yoga in combinatie met originele Tibetaanse klankschalen. Tekenen/ schilderen, boetseren, intuïtief dansen. Per dag maken we hier samen een keuze uit.

Vijf van de 7 dagen verzorgd de sympathieke kok het 3 gangen (naar keuze vegetarische) diner in de refter die ooit ook door de monniken werd gebruikt. De gerechten worden bereid met biologische streek ingrediënten ( Ook uit eigen tuin). Kijk gerust op Zoover wat eerdere deelnemers over zijn talenten schrijven!
Kosten zijn €20,- pp per dag. Wil je ook het ontbijt laten verzorgen dan is dit natuurlijk mogelijk. Maar omdat de lokale bakker elke dag verse broodjes en kleine boodschappen aan de deur van je appartement brengt, kun je het ook zelf maken. De eigengemaakte jam van moerbeien, appels  of vijgen, mag daarbij niet ontbreken!  Deze vruchten groeien aan de vele vruchtenbomen op de berghelling.

Dit prachtige programma mag ik je aanbieden voor €225,-

Dit is exclusief vervoer en verblijfskosten en evt. verzekeringen. Voor de verblijfkosten op de Mas Blanc klik hier. De appartementen zijn eenvoudig maar van alle basisbenodigdheden voorzien. Je kunt kiezen voor een appartement voor jou alleen of delen met een of meerdere anderen.

Verdere informatie kan ik je geven via een persoonlijk bericht.

Ik zie uit naar je bericht. Mag ik jou op deze mythische plek ontmoeten?

Groeten van Hannie Winia.
0031(0)657138122 of 0031(0)614130989
Email: hanniewinia@live.nl 

Hannie Winia

Hannie Winia  is opgeleid in de dynamische hatha Yoga door Ron van der Post. Haar lessen zijn energiek en liefdevol. Met respect voor ieders mogelijkheden en beperkingen stimuleert ze plezier in bewegen, aandachtige ademhaling, flexibiliteit, kracht en balans. 

bank

Kosten en verzorging

De prijs voor de Cevennes-yogaweek bedraagt 225 euro, exclusief vervoer en verblijf.  
Vijf keer per week is er een 3 gangen diner. Twee keer koken we zelf. De heerlijke maaltijden (vegetarisch naar keuze) zijn licht en ondersteunen de yogalessen. Je deelt een kamer met een medecursist (een privé kamer of eigen appartement, kan tegen extra kosten worden geboekt). Je verblijft in een appartement met eigen keukentje. Je reist op eigen gelegenheid naar de Mas Blanc. Informeer naar mogelijkheden om samen te reizen of goedkope vluchten.

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?