Cursus Schrijven

Schrijven met individuele begeleiding in een voormalig klooster in Zuid-Frankrijk
29 juni tot 6 juli 2019

Een schrijfweek is niet hetzelfde als een schrijfcursus. Boek je een cursus, dan krijg je les. Boek je een schrijfweek, dan krijg je begeleiding, zowel individueel als samen met de groep. Wie mee wil naar Le Mas Blanc moet dus schrijfkriebels hebben en zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De enige voorwaarde is dat je graag schrijft en bereid bent je schrijfsels te delen. Vastgelopen halverwege je eerste verhaal? Verdwaald in de vertelperspectieven? Vroegtijdig je personage om zeep geholpen? Geblokkeerde fantasie ? Of groeit er in je hoofd al jarenlang een roman die vorm moet krijgen? Geen probleem! Je krijgt technisch, praktisch en inhoudelijk advies op maat. Wil je uittesten of je verhalen en je columns een publiek kunnen bekoren? Snak je naar feedback?
Prima! We gooien je teksten in de groep, en gaan vervolgens individueel aan de slag met de verzamelde commentaren.

snel snel, want de schrijf inspiratie is er

Programma

Na het ontbijt plannen we samen het verloop van de dag. Voor of na het avondeten (het precieze moment wordt bepaald door ieders wensen) houden we een uitwisselingsronde. Voorlezen, feedback geven en krijgen, desgewenst theorie bijspijkeren.
Tussen deze twee sessies door heb je urenlang schrijftijd.

Ingrid blijft stand by voor individuele begeleiding.

Wil je ontspannen of er even tussenuit. Ook dat kan. Le Mas Blanc beschikt over een groot zwembad, en ligt aan de rand van een natuurreservaat met mooie wandelroutes. Het dichtstbijzijnde dorpje met markt en winkelmogelijkheden is St.-Ambroix. Ben je met de auto, dan kan je de ruimere omgeving verkennen: Uzès (50 km), Nîmes (60 km), de prehistorische site van Orgnac (25 km)

Ingrid Verhelst

Ingrid is een vlaamse prozaïst, géén dichter, géén theaterschrijver. Voor het begeleiden van poëzie en theaterteksten is deze cursus niet bedoeld. 

In 1994 verscheen haar eerste roman. “De verzamelde leugens van J. Mboya”. Daarna volgden vele andere titels. Ze heeft in Gent een druk bezochte schrijfschool waar ze beginners en gevorderden helpt de weg te vinden naar een eigen boek waar ze tevreden over zijn. 

Kosten en verzorging

De prijs

Standaard: € 655 – volpension
Een gedeelde kamer met gedeelde badkamer in een vier- of zespersoonshuisje met terras. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

Standaardplus: € 705 – volpension
Een gedeelde kamer met gedeelde badkamer in een tweepersoonsappartement met terras. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed- en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

Bescheiden luxe: € 869 – volpension
Een eigen kamer met gedeelde badkamer in een vier- of zespersoonshuisje met terras. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

-Volop  luxe: € 1100 – volpension 
een EIGEN tweepersoons appartement (van alle gemakken voorzien) voor jou alleen. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

Koppelformule: € 1210 – volpension (voor twee personen)
Een tweepersoons appartement met terras voor jou en je niet schrijvende partner. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding voor één persoon.

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?