Cursus Schrijven

Schrijven met individuele begeleiding in een voormalig klooster in Zuid-Frankrijk
29 juni tot 6 juli 2019

Een schrijfweek is niet hetzelfde als een schrijfcursus. Boek je een cursus, dan krijg je les. Boek je een schrijfweek, dan krijg je begeleiding, zowel individueel als samen met de groep. Wie mee wil naar Le Mas Blanc moet dus schrijfkriebels hebben en zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De enige voorwaarde is dat je graag schrijft en bereid bent je schrijfsels te delen. Vastgelopen halverwege je eerste verhaal? Verdwaald in de vertelperspectieven? Vroegtijdig je personage om zeep geholpen? Geblokkeerde fantasie ? Of groeit er in je hoofd al jarenlang een roman die vorm moet krijgen? Geen probleem! Je krijgt technisch, praktisch en inhoudelijk advies op maat. Wil je uittesten of je verhalen en je columns een publiek kunnen bekoren? Snak je naar feedback?
Prima! We gooien je teksten in de groep, en gaan vervolgens individueel aan de slag met de verzamelde commentaren.

snel snel, want de schrijf inspiratie is er

Programma

Na het ontbijt plannen we samen het verloop van de dag. Voor of na het avondeten (het precieze moment wordt bepaald door ieders wensen) houden we een uitwisselingsronde. Voorlezen, feedback geven en krijgen, desgewenst theorie bijspijkeren.
Tussen deze twee sessies door heb je urenlang schrijftijd.

Ingrid blijft stand by voor individuele begeleiding.

Wil je ontspannen of er even tussenuit. Ook dat kan. Le Mas Blanc beschikt over een groot zwembad, en ligt aan de rand van een natuurreservaat met mooie wandelroutes. Het dichtstbijzijnde dorpje met markt en winkelmogelijkheden is St.-Ambroix. Ben je met de auto, dan kan je de ruimere omgeving verkennen: Uzès (50 km), Nîmes (60 km), de prehistorische site van Orgnac (25 km)

Ingrid Verhelst

Ingrid is een vlaamse prozaïst, géén dichter, géén theaterschrijver. Voor het begeleiden van poëzie en theaterteksten is deze cursus niet bedoeld. 

In 1994 verscheen haar eerste roman. “De verzamelde leugens van J. Mboya”. Daarna volgden vele andere titels. Ze heeft in Gent een druk bezochte schrijfschool waar ze beginners en gevorderden helpt de weg te vinden naar een eigen boek waar ze tevreden over zijn. 

Kosten en verzorging

De prijs

Standaard: € 655 – volpension
Een gedeelde kamer met gedeelde badkamer in een vier- of zespersoonshuisje met terras. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

Standaardplus: € 705 – volpension
Een gedeelde kamer met gedeelde badkamer in een tweepersoonsappartement met terras. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed- en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

Bescheiden luxe: € 869 – volpension
Een eigen kamer met gedeelde badkamer in een vier- of zespersoonshuisje met terras. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

-Volop  luxe: € 1100 – volpension 
een EIGEN tweepersoons appartement (van alle gemakken voorzien) voor jou alleen. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding.

Koppelformule: € 1210 – volpension (voor twee personen)
Een tweepersoons appartement met terras voor jou en je niet schrijvende partner. Inbegrepen: je verblijf, avondmaal, lunch en ontbijt, bed -en linnengoed, eindschoonmaak, toeristenbelasting, schrijfbegeleiding voor één persoon.

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.