Cursus Schilderen

Schilderen en tekenen in Zuid-Frankrijk in een voormalig klooster
van 1 tot 8 Juni 2019 en van 31 augustus tot 7 september 2019

De natuur als atelier

Het landschap is al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars en in deze cursus gaan we volop ook met dit thema aan de slag. Het heuvelachtige gebied rondom het 12de-eeuwse klooster de Mas Blanc is het uitgangspunt van “De Natuur als atelier”. Het weidse uitzicht, de absolute rust en het aangename klimaat maken het een perfecte locatie om buiten te schilderen en te tekenen! Door middel van toegespitste opdrachten, zoals diepte en kleurwerking, leer je anders naar het landschap kijken. We bespreken tussendoor regelmatig samen het gemaakte werk. In de middag kun je de opdrachten toepassen in je eigen werk.

vrije impressie van de Mas Blanc tijdens de schilder cursus in 2015

Programma en begeleiders

van 15 tot 22 Juni 2019: Eva Lensink

van 1 tot 8 september 2018: Wim Schot

U komt aan en vertrekt op zaterdag. De cursus begint op zondag.
We schilderen 5 dagen. Dinsdag is de marktdag en dan nemen we een dagje schilderrust.

Vrijdags ‘s middags wordt de week afgerond met een feestelijke vernissage.

Eva Lensink

Ze is geboren in Gorssel, aan de IJssel, en volgde haar opleiding tot eerstegraads docente schilderen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort, en aan de Kunstacademie van Maastricht. Sinds 1992 is ze werkzaam als docente en coördinator bij Kumulus, centrum voor kunsteducatie in Maastricht. Eva boeit elke cursist en oogst alom bewondering om wat zij u leert. klik hier voor meer informatie

foto eva lensink
Wim Schot

Wim Schot

Wim Schot werd geboren in Beekbergen en studeerde Schilderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij woont in Utrecht. Ook studeerde hij Franse Literatuur. Hij maakt prachtige tekeningen en schilderijen, soms tot 4 meter hoog. Het landschap is een belangrijk thema in zijn werk. Hij is medewerker Educatie van Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam en docent schilderen en tekenen in het Kunstenhuis in Zeist. Hij geeft al ruim 10 jaar met veel plezier de Septembercursus op de Mas Blanc. Wim geeft duidelijk en stapsgewijs les, maar zijn manier van lesgeven stimuleert ook om je eigen onderwerp en stijl te vinden. Hij probeert je tot nieuwe uitdagingen te verleiden! Ervaring is mooi, maar zeker niet vereist. Eenmaal zijn cursus gevolgd, dan kijk je al weer uit naar het volgende jaar.

Indrukken van de schildercursus

Kosten en verzorging

De kosten van de juni cursus: zijn € 215 per persoon per week.

De kosten van de september cursus: zijn € 195 per persoon per week.

Deze bedragen zijn exclusief materiaal, verblijf, eten en drinken. Voor prijzen van het verblijf klikt u hier. Mocht u een dag, of een gedeelte van een dag, liever wat langer aan het zwembad blijven liggen, dan kan dit uiteraard ook. U heeft alle vrijheid om aan de lessen en/ of excursies mee te doen.

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?