Cursus Schilderen met Eva

Schilderen en tekenen in Zuid-Frankrijk met Eva Lensink

Bent u op zoek naar een inspirerende schildercursus in Zuid Frankrijk, en wilt u tevens genieten van het zonnige zuiden, culinair verwend worden en tot rust komen?

Van 1 t/m 8 juni 2019 is er de lente schildercursus. De ervaren en enthousiaste schilderdocente uit Maastricht Eva Lensink, komt die week speciaal voor u naar de Mas Blanc.

Eva Lensink is docente voor de cursus schilderen in Frankrijk

Programma

U komt aan op zaterdag, en we maken kennis bij een welkomstdrankje dat de Mas Blanc ons aanbiedt. Op zondag begint de cursus. We zullen vijf dagen bezig zijn met tekenen, schilderen en/of fotograferen. Er kan vrij gewerkt worden of aan de hand van opdrachten. Gedurende de week zullen verschillende verrassende technieken worden aangeboden. Tijdens de ochtenden is er les/begeleiding; gedurende de middagen kunt u verder werken, of kiezen voor een duik in het zwembad, een wandeling of een siësta. 

Aan het einde van iedere middag is er een gezamenlijke werkbespreking.
Op dinsdag kan er gekozen worden voor een excursie naar Nîmes, of bijvoorbeeld voor een bezoek aan de locale markt.
Vrijdag ’s middags wordt de week afgerond met een feestelijke vernissage.

Vanwege de persoonlijke begeleiding, en door de manier waarop de week is vormgegeven, zijn de cursussen geschikt voor zowel minder ervaren als gevorderde cursisten. De praktijk heeft geleerd dat de deelnemers aan de schilderweek steeds tot verrassende resultaten komen.

Kosten en verzorging

De kosten van de juni cursus: zijn € 215 per persoon per week.

Deze bedragen zijn exclusief materiaal, verblijf, eten en drinken. Voor prijzen van het verblijf klikt u hier. Mocht u een dag, of een gedeelte van een dag, liever wat langer aan het zwembad blijven liggen, dan kan dit uiteraard ook. U heeft alle vrijheid om aan de lessen en/ of excursies mee te doen. Komt uw partner mee en schildert die niet, dan is hij of zij natuurlijk wel welkom bij de excursies

Ervaringen van andere cursisten

“Fantastische week gehad. Fijne groep en fijne docente zorgden voor een aangename en inspirerende sfeer. Prachtige plek ook!”

Ron Frinks

Een week schilderen op de Mas, wat een belevenis! Alleen de locatie is al een rit waard. We logeerden tussen koele dikke muren, we aten met zorg en persoonlijk aangekondigde maaltijden met veel streekprodukten, we dronken natuurlijk een paar glazen voortreffelijke wijn, maar de echte reden voor ons verblijf was de schildercursus om ons verder te bekwamen en om inspiratie op te doen. Zo’n cursus staat of valt met de klik die je hebt met de docent en wij kunnen ons geen betere voorstellen dan Eva: terzake kundig, geduldig en(heel belangrijk voor amateurs) positief! Maar misschien het allerbelangrijkst, een docent die het vermogen heeft de deelnemers heel subtiel aaneen te smeden tot een heuse groep. Knap hoor en….wat een leuk mens!!!! We praten nog regelmatig na over een vakantie die totaal anders was dan alles wat we hiervoor deden. Volgend jaar weer?

Ronald Wisselo

Ons verblijf op de Mas Blanc heeft onze verwachtingen ruim overtroffen. We keken er vooraf erg naar uit, een verblijf in een voormalig klooster, boven op een berg. Die verwachtingen zijn dus ingelost. De mooie omgeving, de rust, en de gezelligheid van de groep waren fantastisch. Dat mijn schilderproefles uitmondde in een volle schilderweek zegt genoeg. En ook de kookworkshop met Edgar was een heel bijzondere ervaring. Dit is voor herhaling vatbaar.

Petra van Zeijl

Indrukken van de schildercursus

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?