Cursus info en agenda

Een creatieve vakantie in Zuid Frankrijk die u bijblijft.

De Mas Blanc organiseert creatieve vakanties (cursussen en workshops) in het ongerepte Natuurreservaat “de Cevennes” in Zuid Frankrijk. Ze heeft 40 hectaren eigen bossen en weiden met heldere bronnen en wandelpaden. Een bijzondere plek waar u, ver weg van alle drukte, uw creativiteit kunt ontwikkelen, en zelf tot rust zult komen. Een creatieve vakantie in Zuid Frankrijk vol rust en stilte vieren op de grens van de Provence en Cevennen? In een vakantiehuis of appartement met zwembad van de Mas Blanc beleeft u een vakantie zoals u zich die wenst.

De vakantiehuizen die u kunt huren liggen in de bosrijke en heuvelachtige natuur waar de Provence en het Nationale Park “Les Cevennes” bekend om staan.
Rust, zwemmen (ons zwembad is chloorvrij en verwarmd) en lekker eten, zullen uw Zuid Franse vakantie gevoel versterken.

Cursussen en Workshops in Frankrijk

Als je al 25 jaar succesvol creatieve vakanties en cursussen en workshops in Frankrijk organiseert, is dat een garantie voor de cursist dat zij of hij het goede adres gevonden en gekozen heeft. Nu ligt het succes van de Mas Blanc in Zuid-Frankrijk niet alleen aan ons. Dat we bijna 10 jaar investeerden in het met zorg en liefde restaureren van het voormalige benedictijner klooster, was zeker belangrijk. Toch staat het vast, dat de grote kracht voortkomt uit het gebouw en de ligging van de Mas Blanc zelf. Die overweldigend mooie locatie hebben we te danken aan de monniken, die hem in 1147 na Christus ontdekten. Maar belangrijk zijn ook onze leraressen en leraren. Ze beheersen niet alleen hun vak, maar zijn ook gekozen vanwege hun talent om u een boeiende en ontspannen leer-vakantie in Frankrijk te bieden. Als kroon op dat geheel, zorgt onze kok er voor dat u ook op culinair gebied enthousiast zult raken.

Wat is onze bijdrage dan nog ??

Vanaf de start in 1994 is het ons gelukt om de hoge kwaliteit die de Mas Blanc biedt voor haar cursussen en vakanties in Zuid Frankrijk betaalbaar te houden. En dat is voorwaar toch een prettige bijkomstigheid. Toch horen we nog te vaak dat deelnemers twijfelden of ze wel zouden reserveren omdat de kosten zo positief afstaken bij vergelijkbaar aanbod dat men zich afvroeg of dat het dan wel goed zou zijn!!!.

Elke cursus kent voldoende vrije momenten om tijd te hebben voor rust natuur en cultuur. Wandelen en sportief fietsen kunt u in de bossen rond de Mas. Avignon, Uzès, Nîmes en Montpellier (het strand) zijn steden in Zuid-Frankrijk die zeker een vakantie bezoek waard zijn.

Dit alles in het sprookjesachtig gelegen voormalige klooster, Le Mas Blanc, waar echte gastvrijheid, een prachtige natuur, en het voortreffelijke eten, een goede creatieve vakantie garanderen. De prachtige ligging, de historische achtergrond en niet in de laatste plaats de sfeer, zijn de inspiratiebronnen waardoor ook u zich bij ons op uw gemak zult voelen.

Indien de docent onverhoopt verhinderd mocht zijn heeft de Mas Blanc het recht en de plicht om voor vervangers zorg te dragen. Een extra zekerheid voor u.

Door in het menu op de cursus van uw keuze te klikken, krijgt u een goede indruk van wat u bij de Mas Blanc mag verwachten.

zingen met een indrukwekkend uitzicht

Agenda en meer informatie

Franse Les op individuele basis of samen in September

Het hele seizoen en van 5 tot 12 september 2020

Wandelen, alleen of begeleid

Het hele seizoen alleen en begeleid van 26 sept. tot 3 okt. 2020.

Combinatie cursus

16 mei - 23 mei 2020 en 5 sept - 12 sept 2020

Yoga past bij u

23 mei - 30 mei 2020

Zingen maakt ook u blij

16 mei - 23 mei 2020 en 30 mei - 6 juni 2020

Schilderen met Eva

6 juni - 13 juni 2020

Begeleid Verhalen Schrijven

4 juli -11 juli 2020

Tekenen volgens de Betty Edwards Methode.

28 augustus - 5 september 2020

Schildercursus: schilderen in het najaar.

28 augustus - 5 september 2020

Kookcursus met wijnproefavond

10 oktober - 17 oktober 2020

Kookcursus, met Slagerswerk als extra

17 oktober - 24 oktober 2020

Wandelweek

26 september - 3 oktober 2020

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?