Cursus info en agenda

Een creatieve vakantie in Zuid Frankrijk die u bijblijft.

De Mas Blanc organiseert creatieve vakanties (cursussen en workshops) in het ongerepte Natuurreservaat “de Cevennes” in Zuid Frankrijk. Ze heeft 40 hectaren eigen bossen en weiden met heldere bronnen en wandelpaden. Een bijzondere plek waar u, ver weg van alle drukte, uw creativiteit kunt ontwikkelen, en zelf tot rust zult komen. Een creatieve vakantie in Zuid Frankrijk vol rust en stilte vieren op de grens van de Provence en Cevennen? In een vakantiehuis of appartement met zwembad van de Mas Blanc beleeft u een vakantie zoals u zich die wenst.

De vakantiehuizen die u kunt huren liggen in de bosrijke en heuvelachtige natuur waar de Provence en het Nationale Park “Les Cevennes” bekend om staan.
Rust, zwemmen (ons zwembad is chloorvrij en verwarmd) en lekker eten, zullen uw Zuid Franse vakantie gevoel versterken.

Cursussen en Workshops in Frankrijk

Als je al 25 jaar succesvol creatieve vakanties en cursussen en workshops in Frankrijk organiseert, is dat een garantie voor de cursist dat zij of hij het goede adres gevonden en gekozen heeft. Nu ligt het succes van de Mas Blanc in Zuid-Frankrijk niet alleen aan ons. Dat we bijna 10 jaar investeerden in het met zorg en liefde restaureren van het voormalige benedictijner klooster, was zeker belangrijk. Toch staat het vast, dat de grote kracht voortkomt uit het gebouw en de ligging van de Mas Blanc zelf. Die overweldigend mooie locatie hebben we te danken aan de monniken, die hem in 1147 na Christus ontdekten. Maar belangrijk zijn ook onze leraressen en leraren. Ze beheersen niet alleen hun vak, maar zijn ook gekozen vanwege hun talent om u een boeiende en ontspannen leer-vakantie in Frankrijk te bieden. Als kroon op dat geheel, zorgt onze kok er voor dat u ook op culinair gebied enthousiast zult raken.

Wat is onze bijdrage dan nog ??

Vanaf de start in 1994 is het ons gelukt om de hoge kwaliteit die de Mas Blanc biedt voor haar cursussen en vakanties in Zuid Frankrijk betaalbaar te houden. En dat is voorwaar toch een prettige bijkomstigheid. Toch horen we nog te vaak dat deelnemers twijfelden of ze wel zouden reserveren omdat de kosten zo positief afstaken bij vergelijkbaar aanbod dat men zich afvroeg of dat het dan wel goed zou zijn!!!.

Elke cursus kent voldoende vrije momenten om tijd te hebben voor rust natuur en cultuur. Wandelen en sportief fietsen kunt u in de bossen rond de Mas. Avignon, Uzès, Nîmes en Montpellier (het strand) zijn steden in Zuid-Frankrijk die zeker een vakantie bezoek waard zijn.

Dit alles in het sprookjesachtig gelegen voormalige klooster, Le Mas Blanc, waar echte gastvrijheid, een prachtige natuur, en het voortreffelijke eten, een goede creatieve vakantie garanderen. De prachtige ligging, de historische achtergrond en niet in de laatste plaats de sfeer, zijn de inspiratiebronnen waardoor ook u zich bij ons op uw gemak zult voelen.

Indien de docent onverhoopt verhinderd mocht zijn heeft de Mas Blanc het recht en de plicht om voor vervangers zorg te dragen. Een extra zekerheid voor u.

Door in het menu op de cursus van uw keuze te klikken, krijgt u een goede indruk van wat u bij de Mas Blanc mag verwachten.

zingen met een indrukwekkend uitzicht

Agenda en meer informatie

Zingen en stemontwikkeling

Combinatie cursus

Voor 2023 is deze cursus volgeboekt

Lente Schildercursus

Voor 2023 is deze cursus volgeboekt

Franse Les op individuele basis

Het hele seizoen 2023 enkel conversatie privéles bij de lerares thuis mogelijk

Wandelen, alleen of begeleid

Voor 2023 is deze cursus volgeboekt

Heeft u nog een vraag of wilt u boeken ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.