Bezoek Uzes

-uzes

Uzès en uw Vakantiehuis

Uzès is een prachtig middeleeuws stadje dat niet zo ver van de Mas Blanc ligt. Het is de zetel van het hertogdom L’Uzège. De huidige Hertog JACQUES Emmanuel Eric Raymond Marie DE CRUSSOL, is de 17e Duc d’Uzès.

Iedere zaterdag wordt op Place aux Herbes in het karakteristieke centrum van het stadje een regionale markt gehouden. Indien u twee weken op de Mas Blanc op vakantie bent, is het zeker de moeite waard Uzès en deze markt te bezoeken. De markt is beroemd en er wordt een keur aan regionale producten aangeboden.

Pont du Gard vlak bij Uzés

De pont du gard 2000 jaar geleden door de romeinen gebouwd om vanuit Uzes naar Nimes te brengen. Uzès is van af de Mas Blanc bereikbaar via saint Ambroix en Lusan. Het is zeker te combineren met een bezoek aan de beroemde Pont du Gard. Deze werd door de romeinen als aquaduct gebouwd om water in de stad Nimes te krijgen. Jaarlijks wordt er begin Januari op en rond deze brug een ontroerend mooi schouwspel gecreëerd met duizenden brandende olie potten en lampen in allerlei vormen.

Uzés en haar omgeving
In de tijd van de godsdienstoorlogen werd de Kathedraal Saint-Théodorit verwoest en in het midden van de 17de eeuw herbouwd. Ga hem bezoeken. Opmerkelijk zijn het orgel met versierde luiken die dateren uit de tijd van Louis XIV evenals de smeedijzeren galerij die over het hele eerste niveau doorloopt.
En als u toch in Uzés bent bekijk dan ook enkele van onderstaande bezienswaardigheden:
Tour de Fenestrelle: deze 42 meter hoge romaanse toren had ook te lijden onder de godsdienstoorlogen. Zijn bovenste deel werd herbouwd in de 17de eeuw. De tour Fenestrelle ontleent zijn naam aan zijn talrijke openingen : op 5 van de 6 niveaus zijn er ‘vensters’. Hij wordt beschouwd als de klokkentoren van de kathedraal.
Bisschoppelijk paleis: ligt naast de kathedraal en herbergt het stedelijk museum Georges-Borias
Paleis van de Duc d’Uzès: valt op door zijn 3 feodale torens en een dak waarop een reusachtig wapenschild prijkt, gevormd door dakpannen van verschillende kleur
Place aux Herbes: is een pittoresk plein met een fontein die omringd is door heel wat platanen. Rond het plein staan huizen met bogen. En hier moet je zijn voor een gezellige lunch of koffie stop.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.