Bezoek Uzes

-uzes

Uzès en uw Vakantiehuis

Uzès is een prachtig middeleeuws stadje dat niet zo ver van de Mas Blanc ligt. Het is de zetel van het hertogdom L’Uzège. De huidige Hertog JACQUES Emmanuel Eric Raymond Marie DE CRUSSOL, is de 17e Duc d’Uzès.

Iedere zaterdag wordt op Place aux Herbes in het karakteristieke centrum van het stadje een regionale markt gehouden. Indien u twee weken op de Mas Blanc op vakantie bent, is het zeker de moeite waard Uzès en deze markt te bezoeken. De markt is beroemd en er wordt een keur aan regionale producten aangeboden.

Pont du Gard vlak bij Uzés

De pont du gard 2000 jaar geleden door de romeinen gebouwd om vanuit Uzes naar Nimes te brengen. Uzès is van af de Mas Blanc bereikbaar via saint Ambroix en Lusan. Het is zeker te combineren met een bezoek aan de beroemde Pont du Gard. Deze werd door de romeinen als aquaduct gebouwd om water in de stad Nimes te krijgen. Jaarlijks wordt er begin Januari op en rond deze brug een ontroerend mooi schouwspel gecreëerd met duizenden brandende olie potten en lampen in allerlei vormen.

Uzés en haar omgeving
In de tijd van de godsdienstoorlogen werd de Kathedraal Saint-Théodorit verwoest en in het midden van de 17de eeuw herbouwd. Ga hem bezoeken. Opmerkelijk zijn het orgel met versierde luiken die dateren uit de tijd van Louis XIV evenals de smeedijzeren galerij die over het hele eerste niveau doorloopt.
En als u toch in Uzés bent bekijk dan ook enkele van onderstaande bezienswaardigheden:
Tour de Fenestrelle: deze 42 meter hoge romaanse toren had ook te lijden onder de godsdienstoorlogen. Zijn bovenste deel werd herbouwd in de 17de eeuw. De tour Fenestrelle ontleent zijn naam aan zijn talrijke openingen : op 5 van de 6 niveaus zijn er ‘vensters’. Hij wordt beschouwd als de klokkentoren van de kathedraal.
Bisschoppelijk paleis: ligt naast de kathedraal en herbergt het stedelijk museum Georges-Borias
Paleis van de Duc d’Uzès: valt op door zijn 3 feodale torens en een dak waarop een reusachtig wapenschild prijkt, gevormd door dakpannen van verschillende kleur
Place aux Herbes: is een pittoresk plein met een fontein die omringd is door heel wat platanen. Rond het plein staan huizen met bogen. En hier moet je zijn voor een gezellige lunch of koffie stop.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen