Bezoek Nimes

de binnenstad van nimes kan in de zomer knap warm zijn

Nimes vlakbij Uw Vakantiehuis

Nîmes is de dichts bijzijnde stad en de prefectuur van het departement Gard. Vanuit de Mas Blanc bereikt u Nimes per auto in een uur. Ze is vaak het doel van een dagtripje van onze gasten. De stad heeft ongeveer 150.000 inwoners. Al in de Romeinse tijd was het een zeer belangrijke stad, vele ruïnes en andere overblijfselen herinneren daar aan. Vooral het oude stadsgedeelte met haar smalle straatjes en leuke kleine winkeltjes is gezellig om in te wandelen. Daarom is de stad zeker een bezoek waard. Maar kies een niet al te warme dag, want Nimes ligt in een dal en het kan er knap warm zijn!

Wat kunt u in NIMES bezoeken?
Het Maison Carré wordt beschouwd als een prima bewaarde Romeinse Tempel. Ze is gewijd aan de prinsen der jeugd. Dat waren de kleinzonen van de keizer. Er tegenover ligt een modern museum en bibliotheek. Drink op de bovenste etage uw kopje koffie of glaasje wijn. U krijgt er een prachtig uitzicht over de stad gratis bij.
De Arena van Nîmes, werd gebouwd tussen 50-100 na Chr. en is geïnspireerd op het Colosseum in Rome. Het wordt beschouwd als – ook hier weer – het best bewaarde Romeinse amfitheater. Aan de buitenkant zijn er 2 niveaus van 60 bogen. Binnen bood deze arena plaats aan 24.000 toeschouwers verdeeld over 34 tribunes. In de Middeleeuwen werd het verbouwd tot een versterkt dorp. Tot 1812 waren er twee kerken, een klein kasteeltje en circa 220 huizen in gevestigd. Tegenwoordig worden er stierengevechten, concerten en voorstellingen in de arena gegeven. Wij zelf gaan er graag heen als er concerten zijn. De akoestiek is opvallend goed.
Aan de rand van het stadscentrum, in het stadspark Jardins de la Fontaine, bevindt zich de Temple de Diane. Deze stamt uit de 2e eeuw na Chr. en deed dienst als cultureel centrum. Hoewel beschadigd, wordt het beschouwd als een uniek overblijfsel van een gebouw dat gewijd was aan de keizerlijke cultus.

Daarnaast bevinden zich in Nîmes:
De romaanse kathedraal Notre Dame et Saint Castor
Place du Marché
Romeinse ringmuur (met de Tour Magne als enig opvallend overblijfsel)
Musée du Vieux Nîmes, over het leven in Nîmes vanaf het einde van de Middeleeuwen
Musée des Cultures Taurines
Archeologisch Museum
Natuurhistorisch Museum Chapelle des Jésuites
Planetarium

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.