Bezoek Nimes

de binnenstad van nimes kan in de zomer knap warm zijn

Nimes vlakbij Uw Vakantiehuis

Nîmes is de dichts bijzijnde stad en de prefectuur van het departement Gard. Vanuit de Mas Blanc bereikt u Nimes per auto in een uur. Ze is vaak het doel van een dagtripje van onze gasten. De stad heeft ongeveer 150.000 inwoners. Al in de Romeinse tijd was het een zeer belangrijke stad, vele ruïnes en andere overblijfselen herinneren daar aan. Vooral het oude stadsgedeelte met haar smalle straatjes en leuke kleine winkeltjes is gezellig om in te wandelen. Daarom is de stad zeker een bezoek waard. Maar kies een niet al te warme dag, want Nimes ligt in een dal en het kan er knap warm zijn!

Wat kunt u in NIMES bezoeken?
Het Maison Carré wordt beschouwd als een prima bewaarde Romeinse Tempel. Ze is gewijd aan de prinsen der jeugd. Dat waren de kleinzonen van de keizer. Er tegenover ligt een modern museum en bibliotheek. Drink op de bovenste etage uw kopje koffie of glaasje wijn. U krijgt er een prachtig uitzicht over de stad gratis bij.
De Arena van Nîmes, werd gebouwd tussen 50-100 na Chr. en is geïnspireerd op het Colosseum in Rome. Het wordt beschouwd als – ook hier weer – het best bewaarde Romeinse amfitheater. Aan de buitenkant zijn er 2 niveaus van 60 bogen. Binnen bood deze arena plaats aan 24.000 toeschouwers verdeeld over 34 tribunes. In de Middeleeuwen werd het verbouwd tot een versterkt dorp. Tot 1812 waren er twee kerken, een klein kasteeltje en circa 220 huizen in gevestigd. Tegenwoordig worden er stierengevechten, concerten en voorstellingen in de arena gegeven. Wij zelf gaan er graag heen als er concerten zijn. De akoestiek is opvallend goed.
Aan de rand van het stadscentrum, in het stadspark Jardins de la Fontaine, bevindt zich de Temple de Diane. Deze stamt uit de 2e eeuw na Chr. en deed dienst als cultureel centrum. Hoewel beschadigd, wordt het beschouwd als een uniek overblijfsel van een gebouw dat gewijd was aan de keizerlijke cultus.

Daarnaast bevinden zich in Nîmes:
De romaanse kathedraal Notre Dame et Saint Castor
Place du Marché
Romeinse ringmuur (met de Tour Magne als enig opvallend overblijfsel)
Musée du Vieux Nîmes, over het leven in Nîmes vanaf het einde van de Middeleeuwen
Musée des Cultures Taurines
Archeologisch Museum
Natuurhistorisch Museum Chapelle des Jésuites
Planetarium

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen