Bezoek Avignon

bridge-1005569_640

Vacantie vlakbij Avignon

Als één van de mooiste steden van de Provence, is Avignon een bekende toeristische bestemming. De romantische stad aan de Rhône heeft veel meer te bieden dan haar wereldberoemde brug (pont d’Avignon) alleen en is een hoogtepunt van een vakantie in Zuid-Frankrijk. De stad ligt op zo’n 80 kilometer van Le Mas Blanc en is eenvoudig met de auto te bereiken.

Palais des Papes
De naam van het paleis verklapt al dat het fort in de middeleeuwen de zetel was van verschillende Pausen ( die zich toen van de Paus in Rome hadden afgescheiden). Het grote middeleeuwse fort/paleis Palais des Papes is absoluut de bekendste en indrukwekkendste bezienswaardigheid van de stad en kan al van ver worden gespot. Het Palais des Papes werd in de 14e eeuw gebouwd en bestaat uit 2 verschillende delen: het oude paleis en het nieuwe palais du pape. De buitenkant van het gigantische paleis kenmerkt zich door hoge torenspitsen en langwerpige smalle ramen. De facade van het paleis is imponerend maar niet direct mooi. Iets wat het paleis van binnen zeker wel is. Het Palais heeft prachtige kamers en adembenemende fresco’s en is een bezoek meer dan waard. Het grote plein voor het fort staat vooral in de zomer vol met terrasjes en is ook de plek van het ” Festival d`Avignon”. Een kunstfestival dat artiesten en liefhebbers van over de hele wereld aantrekt.

Sur le pont d`Avignon
De bekendste brug van de stad ( danser sur le pont d`Avignon) moet ook zeker even worden bezocht. De brug, die eerst uit hout bestond, werd al in de 12e eeuw gebouwd. Uiteindelijk won het wassende water het van de brug waardoor nu nog maar 4 van de oorspronkelijke 22 bogen en de kleine St Jean kapel bestaan.

Het is heerlijk om door de stad te slenteren; genietend van de knusse pleintjes, afgelegen binnenplaatsjes, mooie tuinen en oude straten, wegdromend naar de middeleeuwen. In de oude stad, omringd door grote vestingmuren die nog in goede staat verkeren, treft u veel kleine kloosters, kerken en kapelletjes aan die allemaal naar de interessante geschiedenis van de stad verwijzen. Ook de gezellige terrasjes, cafés en goede restaurants zorgen ervoor dat het heerlijk toeven is in Avignon.

Hoewel het vooral in de zomer behoorlijk druk kan worden in de stad, is een bezoek aan Avignon meer dan de moeite waard. De prachtige gebouwen en heerlijke sfeer zullen u betoveren en nog vaker doen terugkeren naar dit prachtige stukje Frankrijk.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier.

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen