Bezoek Avignon

bridge-1005569_640

Vacantie vlakbij Avignon

Als één van de mooiste steden van de Provence, is Avignon een bekende toeristische bestemming. De romantische stad aan de Rhône heeft veel meer te bieden dan haar wereldberoemde brug (pont d’Avignon) alleen en is een hoogtepunt van een vakantie in Zuid-Frankrijk. De stad ligt op zo’n 80 kilometer van Le Mas Blanc en is eenvoudig met de auto te bereiken.

Palais des Papes
De naam van het paleis verklapt al dat het fort in de middeleeuwen de zetel was van verschillende Pausen ( die zich toen van de Paus in Rome hadden afgescheiden). Het grote middeleeuwse fort/paleis Palais des Papes is absoluut de bekendste en indrukwekkendste bezienswaardigheid van de stad en kan al van ver worden gespot. Het Palais des Papes werd in de 14e eeuw gebouwd en bestaat uit 2 verschillende delen: het oude paleis en het nieuwe palais du pape. De buitenkant van het gigantische paleis kenmerkt zich door hoge torenspitsen en langwerpige smalle ramen. De facade van het paleis is imponerend maar niet direct mooi. Iets wat het paleis van binnen zeker wel is. Het Palais heeft prachtige kamers en adembenemende fresco’s en is een bezoek meer dan waard. Het grote plein voor het fort staat vooral in de zomer vol met terrasjes en is ook de plek van het ” Festival d`Avignon”. Een kunstfestival dat artiesten en liefhebbers van over de hele wereld aantrekt.

Sur le pont d`Avignon
De bekendste brug van de stad ( danser sur le pont d`Avignon) moet ook zeker even worden bezocht. De brug, die eerst uit hout bestond, werd al in de 12e eeuw gebouwd. Uiteindelijk won het wassende water het van de brug waardoor nu nog maar 4 van de oorspronkelijke 22 bogen en de kleine St Jean kapel bestaan.

Het is heerlijk om door de stad te slenteren; genietend van de knusse pleintjes, afgelegen binnenplaatsjes, mooie tuinen en oude straten, wegdromend naar de middeleeuwen. In de oude stad, omringd door grote vestingmuren die nog in goede staat verkeren, treft u veel kleine kloosters, kerken en kapelletjes aan die allemaal naar de interessante geschiedenis van de stad verwijzen. Ook de gezellige terrasjes, cafés en goede restaurants zorgen ervoor dat het heerlijk toeven is in Avignon.

Hoewel het vooral in de zomer behoorlijk druk kan worden in de stad, is een bezoek aan Avignon meer dan de moeite waard. De prachtige gebouwen en heerlijke sfeer zullen u betoveren en nog vaker doen terugkeren naar dit prachtige stukje Frankrijk.

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust 020-6247351 of gebruik het contactformulier.

Heb je er nu al zin in ?
Dan mag de voorpret beginnen

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:

Le Mas Blanc
30410 Molières sur Cèze
Les Brousses
Frankrijk
+33(0)4 66 24 36 59
bonjourmasblanc@masblanc.nl

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
Naam, adres gegevens en emailadressen worden tot een jaar na het laatste contact, bewaard.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten

Voorwaarden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor onze Table d'Hôte heeft u de keuze uit 3 formules:

Formule 1 : Half pension.
7 dagen ontbijt en 5 dagen diner: € 169 per week per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 113 per week

Formule 2 : Alleen diner. (Indien u geen keuze maakt reserveert u deze formule)
5 dagen diner : € 99,50 per week voor volwassenen en € 50 voor kinderen. (Dinsdag en vrijdag is ons restaurant gesloten)

Formule 3 : Zelf koken.
Indien u liever zelf kookt, laat u ons dat vóórdat u reserveert weten. U bent zeker welkom als gast van de Mas Blanc. Soms huurt u dan een vakantieverblijf aan het begin van onze oprijlaan. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u. Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, boekt u formule 2.

Tijdens de diners in het hoogseizoen kunnen ouders hun kinderen aan de zorg van de Mas Blanc toe vertrouwen. Ze dineren dan samen met andere kinderen aan de kindertafel.

Meer weten over onze diners, de aangeboden formules of heeft u dieetwensen ? Neem dan even contact met ons op!

Hoogseizoen twee weken?
Op de Mas Blanc staat het grondig reinigen van de accommodaties op zaterdag voorop. Dit is een van onze visitekaartjes. In het hoogseizoen willen we ook die kwaliteit kunnen leveren. Indien u in het jaar dat aan uw vakantie voorafgaat wilt reserveren voor een vakantie in het hoogseizoen ( 2e week Juli tot en met 3e week augustus, accepteren wij daarom slechts na overleg boekingen voor één week. Op die manier lukt het ons beter “de poets” te spreiden. Neem in dat geval dus even contact met ons op.

Boekt u na 1 januari dan kunt u on line ook voor één week reserveren.