Schilderen in Zuid-Frankrijk

schilderen in de schaduw van een 100 jarige olijfboomm

                                 Schilderen en tekenen in Zuid-Frankrijk

Sinds 1992 heeft de prachtige ligging van de Mas Blanc (hoog en stil in de heuvels van de Cevennes) gasten uitgenodigd tot het volgen van cursussen tekenen en schilderen in Zuid-Frankrijk. De professionele talenten en ervaring van de docenten zorgen ervoor dat de deelnemers merken dat ze belangrijke vorderingen maken. Dat blijkt ook tijdens de vernissage aan het eind van de week, als het werk van de cursisten wordt tentoongesteld. Omdat wij veel persoonlijke aandacht aan elke cursist willen geven, is het aantal deelnemers beperkt.

Schildervakantie in Zuid-Frankrijksamen schilderen in Zuid-Frankrijk onder de christus dorn

Van 10 tot 17 en van 17 tot 24 Juni 2017 zijn de 2 lentecursussen, met ook dit jaar Eva Lensink als Docent. Voor meer informatie over deze Schildervakantie:  ” Schilderen in Frankrijk”  klikt u op deze link. schilderen in Frankrijk  van Eva Lensink

eva Lensink is docente van de cursus schilderen in Zuid-Frankrijk

 

 

 

 

 

 

Van 02 tot 09 september 2017 zijn er twee docenten schilderen en tekenen.  Wim Schot. die al velen jaren doceert op de Mas Blanc, wordt dit jaar vergezeld door Myra Spaan Breukers.
Hoe ervaren u ook bent, u zult versteld staan wat u deze week opsteekt.

De natuur als atelier;

Cursus schilderen naar aanleiding van het Landschap

Het landschap is al eeuwen een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars en in deze cursus gaan we volop met dit thema aan de slag. Het heuvelachtig gebied rondom het 12de-eeuwse klooster de Mas Blanc is het uitgangspunt van De Natuur als atelier. Het weidse uitzicht, de rust en het aangename klimaat maken het een perfecte locatie om buiten te schilderen en te tekenen!Door middel van opdrachten met aspecten van het schilderen, zoals diepte en kleurwerking, leer je anders naar het landschap kijken. We bespreken tussendoor regelmatig samen het gemaakte werk. In de middag kun je de opdrachten toepassen in je eigen werk.

 

de rust van de Mas Blanc staat garant voor veel inspiratie

Myra en Wim geven duidelijk en stapsgewijs les , maar hun manier van lesgeven stimuleert ook om je eigen onderwerp en stijl te vinden. We proberen je wel tot nieuwe uitdagingen te verleiden!  Ervaring is mooi, maar zeker niet vereist.
S’ Avonds genieten we samen van de heerlijke diners in de Mas Blanc.

Het prachtige voormalige klooster en de bergen en heuvels in de omgeving zijn vooral het onderwerp van de opdrachten, maar ook zal aandacht worden besteed aan stilleven.

De opdrachten en les worden gegeven in de ochtend, u kunt hier zelf de rest van de dag aan verder werken. De volgende dag worden de resultaten besproken. De schildercursus is in de ochtend.

Wim Schot maakt tekeningen en schilderijen. Hij is sinds 2007 medewerker Educatie van Museum Het Rembrandthuis en workshopdocent in het Van Gogh Museum. Hij geeft al sinds 9 jaar met veel plezier de cursus op de Mas Blanc.

Myra Breukers is eerstegraads tekendocent en in haar atelier  geeft ze cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen.Ze is vrijwilliger bij Villa Mondriaan in Winterswijk.

Het landschap is voor beide kunstenaars een belangrijk thema in hun eigen werk

Data
zondag 3 t/m vrijdag 8 september
5 dagen, dinsdag vrij.
Lestijden:
S ochtends 10-12
S middags 14 – 15:30

U komt aan en vertrekt op zaterdag. De cursus begint op zondag.

Mas Blanc Rev slider template_0060_mas blanc gebouw en flora 25

een uitje naar Arles tijdens de cursus schilderen in Zuid-FrankrijkData en kosten.

Van 2 tot 9 september 2017 zijn de cursussen van Wim Schot.

De kosten van de  september cursus: zijn € 195 per persoon per week.

Van 10 tot 24 Juni zijn de 2  lente cursussen van Eva Lensink

De kosten zijn 215 euro per persoon per week inclusief reader.

Deze bedragen zijn exclusief materiaal, verblijf, eten en drinken. Voor prijzen van het verblijf kijk onder prijzen in het menu.

Mocht u een dag, of een gedeelte van een dag, liever wat langer aan het zwembad blijven liggen is dit uiteraard geen probleem. U heeft alle vrijheid om aan de lessen en/ of excursies mee te doen.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd? Bel dan naar 020-6247351 of laat het ons weten via de mail onder toevoeging van uw telefoonnummer zodat wij uw vragen eventueel telefonisch kunnen beantwoorden.